Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Most suverénne obhájil triumf v Českom pohári


27.04.2015


Súkenníková pomohla DHK Baník Most vystrieľať triumf 8 gólmi, Szarková skórovala vo finále Českého pohára trikrát


Hádzanárky DHK Baník Most síce nezvládli záver boja o celkové prvenstvo v 13. ročníku interligy (WHIL), v ktorom ich predstihli hráčky Iuventy Michalovce, ale prvú domácu trofej si už ujsť nenechali. Zverenky trénera Ľuboša Hudáka sa počas víkendu tešili v domácom prostredí z triumfu v Českom pohári.
Družstvo "čiernych anjelov" si v nedeľňajšom finále v Moste poradilo s DHC Slavia Praha jednoznačne 30:19 (12:9) a obhájilo premiérové prvenstvo z predchádzajúcej edície súťaže. 
Hráčky Mosta s výnimkou začiatku boli neustále vo vedení. Polčasový trojgólový náskok po zmene strán rýchlo zvýšili a v 48. min už vyhrávali desaťgólovým rozdielom. Slovenka v službách DHK Baník Simona Szarková v úvode záverečnej desaťminútovky zvýšila z pokutového hodu na 26:15 a rozdiel jedenástich presných zásahov svietil na ukazovateli skóre aj po záverečnom klaksóne. Finále sa z tímu víťaziek vydarilo slovenskej krídelníčke Lucii Súkenníkovej, ktorá sa strelecky presadila osemkrát. Jej klubová spoluhráčka Szarková prispela k úspechu troma gólmi. Na druhej strane ich krajanka Monika Rajnohová mala na konte dva presné zásahy. "Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas, pretože Slavia po 4. mieste v interlige chcela zabojovať o pohárové víťazstvo. Spočiatku sa nás Pražanky ešte držali, ale nám sa darilo postupne budovať náskok. V druhom polčase sme súperkám hneď na začiatku odskočili, čo bolo zlomovým momentom a potom sme dohrali finále v úplnej pohode," uviedol slovenský kormidelník Baníka Ľuboš Hudák. Aj jeho zásluhou získal Most druhýkrát v klubovej histórii domácu pohárovú trofej.
Jeho náprotivok z lavičky Slavie tiež potvrdil, že chlieb sa lámal hneď po zmene strán. "Prvý polčas bol z našej strany celkom vydarený, ale, žiaľ, v úvode druhého dejstva sme nechali súpera ujsť, čo bolo rozhodujúce. Nepremieňali sme šance a to nás pripravilo o lepší výsledok vo finále," poznamenal tréner pražského družstva Richard Řezáč. 


Výsledok - Český pohár v hádzanej žien 2014/2015 - finále (Most): 
DHK Baník Most - DHC Slavia Praha 30:19 (12:9) 
Najviac gólov: Súkenníková 8, Ryšánková 5, Weisenbilderová 3, S. Szarková 3/1, Borovská 3/2 - Keclíková 9/5, Rezlerová, Rajnohová a Jonášová po 2, Pokorná 2/2, 850 divákov 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL