Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

9 gólov Glankovičovej a postup Dortmundu do I. bundesligy


28.04.2015


Slovenka Denisa Glankovičová vystrieľala v sobotu hádzanárkam BVB postup do najvyššej nemeckej súťaže


Hádzanárky BV Borussia 09 Dortmund si v predstihu vybojovali postup do I. bundesligy. K poslednému kroku za vytúženou účasťou medzi nemeckou elitou výraznou mierou prispela aj Slovenka Denisa Glankovičová. Pri víkendovom víťazstve 28:26 na palubovke SV Allensbach bola s 9 gólmi najlepšou strelkyňou nielen BVB, ale aj celého duelu. Dortmundčanky majú pred posledným zápasom na druhom mieste v tabuľke náskok troch bodov. Najbližší prenasledovateľ BSV Sachsen Zwickau, ktorý podľahol cez víkend Rödetalu (23:28), ich už nemôže predstihnúť. Z postupu sa okrem Glankovičovej tešila aj druhá Slovenka Petronela Kováčiková, ktorá však ešte v úvode sezóny utrpela zranenie kolena vyžadujúce si dlhodobú pauzu. "Dá sa povedať, že misia je splnená. Do Dortmundu som prišla na to, aby som pomohla. Som rada, že to vyšlo a mohla som pomôcť k postupu. Radosť z neho je obrovská," uviedla D. Glankovičová. V Allensbachu to nevyzeralo na dortmundské postupové oslavy, keďže družstvo trénerky Ildikó Barnovej po I. polčase prehrávalo 8:15. "Od začiatku zápasu sa nám veľmi nedarilo. Našťastie, v druhom polčase sa nám okolo 50. min podarilo výsledok otočiť v náš prospech a dotiahnuť stretnutie do víťazného konca," dodala bývalá hráčka Michaloviec, ktorá zatiaľ nevie, či si za Borussiu zahrá aj v I. bundeslige. Spokojnosť po sobotňajšom vydrenom triumfe netajil ani športový šéf hádzanárskeho klubu BVB Jochen Busch: "Po katastrofálnom výkone v prvom dejstve sme teraz nesmierne šťastní. V závere zvíťazil náš bojovný duch. Ukázali sme, akú máme morálnu silu."
Denisa Glankovičová, ktorá sa po uplynulej sezóne rozlúčila s vrcholovou hádzanou v drese TSV Bayer 04 Leverkusen a prezvala pozíciu hrajúcej trénerky v oberligovom (štvrtá najvyššia súťaž) HSG Bergische Panther, prišla do Dortmundu v januári 2015 ako výpomoc za zranenú Talianku Rafiku Ettaqiovú. V 12 dueloch za čierno-žlté dosiahla 35-ročná skúsená slovenská spojka 46 gólov.
Suverénnym víťazom II. bundesligy sa stal SGH BW Rosengarten-Buchholz, ktorý má aktuálne kolo pred koncom sezóny náskok 6 bodov pred BV Borussia 09 Dortmund.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL