Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slováci nutne potrebujú v Hlohovci vyhrať a odčiniť výkon


01.05.2015


Hádzanári SR majú Lotyšom čo vracať a odvetnú časť kvalifikácie ME chcú začať ziskom prvých dvoch bodov


Slovenskí hádzanári majú za sebou prvú polovicu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku, ktorá im veľa radosti nepriniesla. Naopak, tri prehry a nula na konte bodov znamenajúca posledné 4. miesto v 3. kvalifikačnej skupine bez reálnej šance postúpiť, to je bilancia zverencov trénera Zoltána Heistera v konkurencii súperov zo Švédska, Slovinska a Lotyšska.
Slováci majú pred sebou ešte tri zápasy odvetnej časti II. fázy kvalifikácie. Jej 4. kolo je na programe už najbližšiu sobotu 2. mája, v ktorom národný tím Slovenska hostí od 18.00 h v Hlohovci lotyšský výber. Tomu majú slovenskí reprezentanti čo vracať, keďže družstvu pobaltskej krajiny v stredu podľahli 18:25. 
O trápení predovšetkým v útoku svedčí aj skutočnosť, že za prvých 43 minút zápasu skončilo v lotyšskej sieti len 9 lôpt. V zostávajúcich 17 minútach skórovali Slováci potom tiež deväťkrát. "Sklamali sme na celej čiare. Nerobili sme to, čo sme nacvičovali na tréningoch. V prvom polčase sme dali len sedem gólov, strácali sme lopty a zakončovali z nepripravených pozícií. Hrali sme netakticky. V druhom dejstve sme sa začali doťahovať, ale keď pozahadzujete toľko príležitostí, ťažko sa s tým dá niečo robiť," vrátil sa Zoltán Heister k stredajšiemu výbuchu v Dobele. 

Pred sobotňajšou odvetou, v ktorej sa jeho zverenci pokúsia odčiniť utŕženú hanbu a výkonom opäť získať na svoju stranu fanúšikov, neplánuje slovenský kormidelník robiť zásahy do kádra. "Do tímu sa vráti Michal Holdoš, ktorý zostal doma a necestoval s nami do Lotyšska. Nie je priestor na veľké zmeny. Chalani si musia sami vo svojich hlavách uvedomiť, prečo podali taký slabý výkon proti súperovi, ktorý je jednoznačne zdolateľný," pokračoval Heister. 

Bez bodu po troch zápasoch boli Slováci aj pred dvoma rokmi. Vtedy však dokázali Lotyšov doma v Považskej Bystrici zdolať a napokon ich aj predstihnúť v konečnom účtovaní kvalifikácie. To by mal byť aj ich cieľ v zostávajúcom priebehu bojov o účasť na kontinentálnom šampionáte, keďže nádeje na obsadenie jednej z prvých dvoch priečok sú už len v teoretickej rovine. "Žiaľ, postupové kalkulácie už idú teraz bokom. Aj keby sme zostávajúce tri súboje vyhrali, šanca na postup so 6 bodmi je minimálna," priznal tréner SR. 

V nedeľu 3. mája sa môže v predstihu rozhodnúť o víťazovi 3. skupiny. Ak Švédi naplno zaberú v Celje proti Slovincom (od 17.30 h) a deň predtým Lotyši naplno nezabodujú v Hlohovci, severania môžu už dve kolá pred koncom kvalifikácie sláviť svoje prvenstvo a postup. 

Najbližší program 3. skupiny II. fázy kvalifikácie ME 2016 - 4. kolo: 
sobota 2. mája: 
HLOHOVEC 
Slovensko - Lotyšsko (18.00 h, rozhodujú: Jan Erik Leandersson a Mikael Lindroos z Fínska) 

CELJE 
nedeľa 3. mája: 
Slovinsko - Švédsko (17.30 h) 

Tabuľka: 
1. Švédsko 3 3 0 0 94:70 6 
2. Slovinsko 3 2 0 1 94:81 4 
3. Lotyšsko 3 1 0 2 76:90 2 
4. Slovensko 3 0 0 3 66:89 0 

Doterajšie výsledky: Slovinsko - SR 31:25, Švédsko - Lotyšsko 33:23, Lotyšsko - Slovinsko 28:39, SR - Švédsko 23:33, Lotyšsko - SR 25:18, Švédsko - Slovinsko 28:24 

Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápas 4. kola kvalifikácie ME 2016 proti Lotyšsku: 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany) 
krídla: Branislav Cigáň, Martin Briatka (obaja HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics, Tomáš Kysel (obaja ŠKP Bratislava) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš, Michal Holdoš (obaja HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica)  




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL