Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Prezident SZH hovoril s Heisterom, ďalšie kroky po správnej rade


04.05.2015


Jaroslav Holeša (prezident SZH): "Naše doterajšie účinkovanie v kvalifikácii sa nedá označiť inak ako len neúspešné."


Od majstrovstiev Európy 2012 v Srbsku chýbajú hádzanári Slovenska na vrcholných podujatiach. Ani štvrtá kvalifikácia za sebou nepriniesla prerušenie negatívnej série. Naopak, už dve kolá pred jej koncom nemajú Slováci šancu postúpiť na ME 2016 v Poľsku. Po štyroch prehrách im totiž bez bodu patrí v 3. kvalifikačnej skupine 4. priečka a je isté, že sa z nej neodpútajú ani po zostávajúcich dvoch vystúpeniach proti Slovincom (10. 6. v Prešove) a Švédom (14. 6. v Štokholme).
"Naše doterajšie účinkovanie v prebiehajúcej kvalifikácii sa nedá označiť inak ako len neúspešné. Je pravdou, že sa nachádzame vo fáze tvorby nového tímu, ktorý by mal nadviazať na úspešné sezóny spred troch rokov. Zároveň platí aj to, že výkony reprezentačného družstva sú nevyrovnané, čoho výsledkom sú štyri prehry v tejto kvalifikácii. Predovšetkým posledné dve zaváhania s Lotyšskom nás veľmi mrzia. Mužstvá zo štvrtého koša by sme ku všetkej úcte mali zdolávať," poznamenal prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša a k príčinám týchto nezdarov uviedol: "Chýbajú nám vodcovské osobnosti z minulých rokov. Potrebujeme nájsť nové, ktoré dokážu tím strhnúť aj v kritických chvíľach. Čaká nás všetkých tvrdá práca, aby sme vytvorili skutočne sebavedomý a konkurencieschopný tím." 
Tréner hádzanárov Slovenska Zoltán Heister po minulotýždňových prehrách s Lotyšskom v Dobele (18:25) a Hlohovci (22:23) povedal, že každý kouč by mal niesť zodpovednosť za neúspechy svojich zverencov, a preto v tejto súvislosti už pravdepodobne nebude pokračovať na lavičke národného tímu v ďalšej kvalifikácii, v ktorej sa Slováci zrejme budú musieť šplhať zo suterénu európskej mužskej hádzanej. 
Vedenie SZH bude situáciu ohľadom kormidelníka riešiť. "S pánom Heisterom som mal osobný rozhovor po zápase s Lotyšskom, o obsahu ktorého budem informovať členov správnej rady SZH na najbližšom zasadnutí. To chystáme 20. resp. 21. mája, následne budeme verejnosť informovať o krokoch, na ktorých sa na správnej rade zhodneme," dodal prezident Slovenského zväzu hádzanej Holeša k otázke trénera reprezentácie mužov. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL