Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Szücsovej 9 gólov pomohlo Celle pretrhnúť šnúru 13 prehier


05.05.2015


SVG Celle i DJK/MJC Trier majú stále šancu uspieť v boji o záchranu v I. bundeslige hádzanárok


Hádzanárky SVG Celle aj so slovenskou reprezentantkou Silviou Szücsovou sa dočkali v najvyššej nemeckej súťaži víťazstva po trinástich prehrách za sebou. V sobotňajšom stretnutí 23. kola zdolali HSG Bad Wildungen 26:24 (17:13), vďaka čomu poskočili na nezostupovú 12. priečku tabuľky a oživili svoje nádeje na udržanie sa medzi elitou. Výraznou mierou k triumfu dopomohla slovenská spojka Silvia Szücs, ktorá bola s 9 gólmi vrátane dvoch úspešných pokusov z pokutových hodov najlepšou strelkyňou nováčika.
Naopak, konkurent Celle v záchranárskych prácach DJK/MJC Trier nepredĺžil šnúru svojich víťazstiev na tri, keď na vlastnej palubovke podľahol úradujúcemu šampiónovi Thüringer HC 22:32 (10:16). V drese Trieru sa slovenská pivotka Andrea Czanik strelecky presadila trikrát, na druhej strane jej krajanka Lýdia Jakubisová pomohla THC štyrmi presnými zásahmi, Petra Popluhárová nenastúpila. 
Boj o záchranu v I. bundeslige sa dramatizuje. Tri kolá pred koncom sú doň poriadne namočené štyri tímy. Frisch Auf Göppingen na 11. mieste a VL Koblenz/Weibern na poslednej 14. pozícii aktuálne delí len jediný bod. Šancu zachovať si prvoligovú príslušnosť majú oba kluby v kádri so Slovenkami (12. Celle, resp. 13. Trier). Zostúpia posledné dve družstvá. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL