Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Domáci musia vyhrať, hostia môžu rozhodnúť


05.05.2015


Semifinále play-off slovenskej extraligy hádzanárov pokračuje v stredu štvrtými zápasmi


Po minulotýždňovej pauze vyhradenej pre reprezentačné tímy pokračuje semifinále play-off najvyššej slovenskej súťaže v hádzanej mužov štvrtými zápasmi, ktoré sú na programe v stredu 6. mája zhodne o 18.00 h. Po návrate reprezentantov do klubov nezostalo kvartetu semifinalistov veľa času na spoločnú prípravu v kompletnom zložení. V oboch sériách vyhrávajú hostia 2:1 na zápasy, takže domáci majú takpovediac nôž na krku, ak chcú ešte živiť svoje finálové nádeje.
Tatran Prešov si na svojej palubovke výsledkovo presvedčivo dvakrát poradil s MŠK Považská Bystrica, ale teraz cestuje na Považie, kde nedávno prišiel o 79-zápasovú šnúru bez prehry v extralige. Zverenci trénera Václava Straku by radi zopakovali tento husársky kúsok aj za pomoci považskobystrického publika, ale favoritom je obhajca titulu. 
Aj v druhej semifinálovej sérii doteraz platilo môj dom - môj hrad a v HK Agro Topoľčany by boli radi, keby sa na tom v stredu nič nezmenilo. Lanský vicemajster v ostatnom meraní síl s HC Sporta Hlohovec bol relatívne blízko k úspechu u súpera, ale na dokonalý obrat mu už v závere nezostal čas. Teraz musia Topoľčanci doma zvíťaziť, aby si vynútili rozhodujúci piaty zápas. Hlohovčania cestujú na horúcu pôdu s ambíciou ukončiť semifinálové boje a po ročnej pauze si opäť vychutnať radosť z postupu do boja o titul. Na to potrebujú v stredu vyhrať u svojho rivala cez kopec, čo v aktuálnej sezóne dokázali v nadstavbovej časti. 
Semifinálové série sa takisto ako potom finále i o 3. miesto hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). 


Program semifinále play-off extraligy hádzanárov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 

4. zápasy: 
streda 06.05.: 
18.00 h MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov (stav série 1:2 /24:36, 30:29, 25:36/) 
18.00 HK Agro Topoľčany - HC Sporta Hlohovec (stav série 1:2 /23:34, 28:25, 28:29/)

prípadné 5. zápasy: 
sobota 09.05.: 18.00 Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 
18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľča
ny 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL