Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Poloz nominoval na začiatok prípravy pred play-off o MS


05.05.2015


Duo z DHK Baník Most Szarková - Súkenníková i Michnová z Partizánskeho zatiaľ medzi náhradníčkami


Už o mesiac čaká hádzanárky Slovenska boj o účasť na majstrovstvách sveta 2015 v Dánsku. Hlavný tréner žien SR Dušan Poloz oznámil v utorok nomináciu 15 hráčok, s ktorými začne prípravu na dvojzápas play-off proti Španielsku v II. fáze kvalifikácie. Na sústredení vo Vysokých Tatrách od 27. do 30. mája sa však zrejme objavia aj niektoré hráčky z aktuálne početného menoslovu náhradníčok. V ňom napríklad figurujú aj tradičné opory národného tímu Simona Szarková a Lucia Súkenníková z DHK Baník Most alebo tiež najlepšia strelkyňa WHIL 2014/2015 Klaudia Michnová z Partizánskeho. Naopak, po dlhodobom zranení sa vo výbere, ktorý má zraz 27.05. v Grand hoteli Bellevue v Starom Smokovci, ocitla spojka michalovskej Iuventy Marianna Rebičová. S rovnakým kádrom Poloz zatiaľ počíta aj na ďalšiu časť prípravy, ktorá bude od 1. júna pokračovať v Piešťanoch. Jej súčasťou budú medzištátne zápasy s Japonskom a Českom.
Slovenské reprezentantky odohrajú prvý kvalifikačný duel o účasť na MS 2015 v nedeľu 7. júna o 15.00 h SELČ v Las Palmas de Gran Canaria, odveta s úradujúcimi vicemajsterkami Európy Španielkami je na programe o týždeň neskôr - 14. júna o 18.00 h v Šali. 


Nominácia hádzanárok Slovenska na májové sústredenie v Starom Smokovci (27. - 30.05. 2015): 

brankárky: 
Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce) 
pivotky: 
Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: 
Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: 
Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Marianna Rebičová (obe Iuventa Michalovce) 


Náhradníčky: 
brankárky:
Adriana Medveďová (Bemaco Prešov), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotka: 
Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: 
Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Diana Tomášechová (DHC Sokol Poruba/ČR), Natália Szőkeová, Selma Blažeková (obe HK Slávia Partizánske) 
spojky: 
Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Petra Varjassiová (HC Veselí nad Moravou/ČR), Karin Bujnochová, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL