Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Prešov čaká na finálového súpera, rozhodne sa v sobotu


07.05.2015


Semifinále play-off slovenskej extraligy hádzanárov vyvrcholí v sobotu 5. zápasom HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany


Hádzanári Tatrana Prešov budú obhajovať vo finále extraligy mužov 2014/2015 svoj titul z vlaňajška. Na postup cez MŠK Považská Bystrica potrebovali štyri zápasy a hoci sa nevyhli zaváhaniam, úlohu favorita zvládli. Šarišania postúpili do svojho trinásteho finále za sebou, v boji o majstra nechýbajú od roku 2003, keď v ňom ťahali za kratší koniec proti Považanom. Odvtedy neuspeli v súboji o zlato len raz (2006) a získali v ére samostatnosti dovedna desať titulov.
Zverenci trénera Petra Dávida získali teraz trochu času na prípravu na záverečnú časť sezóny, v ktorej sa im do cesty postaví jeden z dvojice HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany. Kto to bude, dozvedia sa v sobotu 9. mája, keď je v hlohovskej hale na Zábraní od 18.00 h na programe rozhodujúci duel. Séria, ktorá je reprízou z vlaňajška, sa podľa očakávania natiahla až na päť zápasov. V doterajšom priebehu vždy uspeli domáci a zhodne raz hladko, raz tesne. 
O vyrovnanie stavu série na 2:2 sa v stredu postarali Topoľčany víťazstvom 29:22, na ktorom mal veľkú zásluhu výborný brankár Michal Meluš. Výhodu domáceho prostredia budú mať tentoraz Hlohovčania, ktorí sa pokúsia nájsť recept na prekonanie Meluša. Pred rokom ju nezužitkovali, keď obrovská dráma vyvrcholila topoľčianskym úspechom v rozstrele zo značky pokutového hodu. Sporta by súperovi rada odplatila lanské vyradenie a po ročnej pauze opäť vyzvala Tatran v boji o titul. HK Agro chce v sobotu repete, ktoré by mu zaistilo minimálne obhajobu titulu vicešampióna. 

Semifinálové série sa takisto ako potom finále i o 3. miesto hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). 

Zostávajúci program semifinále play-off extraligy hádzanárov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
5. zápas: 
sobota 09.05.: 18.00 h HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany (stav série 2:2 /34:23, 25:28, 29:28, 22:29/) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL