Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Horňáková spoluhráčkou Školkovej


07.05.2015


Dominika Horňáková od sezóny 2015/2016 už v drese Cercle Dijon Bourgogne


Hádzanárska reprezentantka Martina Školková opäť nebude v Cercle Dijon Bourgogne jedinou Slovenkou. V minulosti si obliekala dres francúzskeho klubu spoločne s brankárkou Žanetou Tóthovou a spojkou Veronikou Vorreiterovou, od sezóny 2015/2016 bude jej novou spoluhráčkou Dominika Horňáková. Dvadsaťštyriročná pivotka Iuventy Michalovce podpísala s Dijonom ročnú zmluvu.

Podľa oficiálnej klubovej stránky mala Horňáková za sebou skúšky v Nemecku, ale prítomnosť Školkovej bol pre ňu rozhodujúci faktor, aby sa rozhodla pre Dijon. "Teším sa na pôsobenie v klube. CDB má mladé a perspektívne družstvo, v ktorom môžem pokračovať vo svojom hernom napredovaní. Verím, že prinesiem do tímu aj určité skúsenosti. Dievčatám teraz držím palce v zápasoch o záchranu v najvyššej súťaži," cituje cdb21.com michalovskú rodáčku, pre ktorú to bude prvý zahraničný angažmán. "Je to rýchla a šikovná hráčka s potrebnými hráčskymi kvalitami. Pivotka s jej skúsenosťami nám v tejto sezóne chýbala," poznamenal na adresu novej akvizície kouč CDB Christophe Marechal, ktorého zverenky budú v zostávajúcom priebehu aktuálneho ročníka bojovať o udržanie sa medzi francúzskou elitou. Na rozdiel od Horňákovej, ktorá sa v drese úradujúceho slovenského šampióna usiluje v národnom play-off o obhajobu majstrovského titulu. 

Z príchodu krajanky sa teší aj univerzálna spojka Martina Školková. "Som rada, že Dominika bude pôsobiť v Dijone. Je to talentované dievča a veľká bojovníčka. Často sa stretávame v reprezentácii, dokáže strieľať oboma rukami. Bude pre nás posilou na poste pivotky, na čom môžeme stavať do budúcnosti," poznamenala Školková, ktorá si s Horňákovou zahrala vlani v decembri aj na ME v Chorvátsku a Maďarsku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL