Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Glankovičová končí, Kováčiková na ďalšiu operáciu


11.05.2015


Denisa Glankovičová nebude hrať za Borussiu Dortmund v I. bundeslige hádzanárok


Z návratu slovenskej hádzanárky Denisy Glankovičovej do najvyššej nemeckej súťaže žien nebude nič, proti sú podľa jej vlastných slov staré kosti. Skúsená ľaváčka sa s vrcholovou hádzanou rozlúčila už vlani v drese prvoligového TSV Bayer 04 Leverkusen (prezvala pozíciu hrajúcej trénerky v oberligovom HSG Bergische Panther), ale v úvode tohto kalendárneho roka neodolala vábeniu účastníka II. bundesligy BV Borussia 09 Dortmund a pomohla mu k postupu medzi elitu. Tridsaťpäťročná slovenská spojka však nebude v kádri Borussie v sezóne 2015/2016, keďže sa rozhodla ukončiť hráčsku kariéru. Informuje o tom portál ruhrnachrichten.de. 
Glankovičová sa pri rozhodovaní vraj neriadila srdcom, ale skôr dala na rozum. "Kosti pomaly starnú," vyjadrila sa nedávno bývalá reprezentantka SR. Športový šéf dortmundského klubu Jochen Busch chápe Glankovičovej voľbu, ale radšej by privítal, keby s jej službami mohli počítať aj naďalej: "Boli by sme veľmi radi, keby u nás zostala." 
Ružovo to zatiaľ nevyzerá s návratom na palubovky v prípade druhej Slovenky pôsobiacej v Borussii. Mladá ľavá krídelníčka Petronela Kováčiková, ktorá ešte v úvode sezóny utrpela zranenie kolena, v ňom opäť pociťuje bolesti a musí sa ešte raz podrobiť operácii. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL