Máj 2024
PUSŠPSN
8

W17 EHF Euro 2015

Kadetten neobhájili triumf v pohári,Kukučka chce byť majstrom


13.05.2015


Obhajca stroskotal v semifinále Švajčiarskeho pohára


Hádzanári Kadetten Schaffhausen nezopakovali svoj minuloročný triumf vo Švajčiarskom pohári. Na víkendovom turnaji Final Four v Oltene sa ich sen o obhajobe lanského prvenstva v národnej pohárovej súťaži rozplynul už v semifinále, v ktorom im "stopku" vystavil Pfadi Winterthur. Družstvo slovenského tvorcu hry Petra Kukučku podľahlo súperovi o jeden gól 27:28 (12:14) a na ôsmu pohárovú trofej si minimálne rok musí počkať.
Kukučkovi sa na palubovke v repríze minuloročného finále (Schaffhausen vyhral v Surssee 27:22, pozn.) darilo predovšetkým po zmene strán, keď dosiahol všetky zo svojich šiestich gólov vrátane jedného z pokutového hodu. Predovšetkým on a jeho maďarský spoluhráč Gábor Császár strelecky potiahli družstvo Kadetten, ale napokon im to tesne nestačilo. "Mali sme hrať lepšie v obrane a v závere úspešnejšie premieňať pokutové hody. V semifinále pohára nemôžeme zahodiť päť sedmičiek," uviedol Kukučka na klubovej stránke k semifinálovej prehre. Považskobystrický odchovanec sa však už pozerá dopredu na súboje v play-off. "V každom prípade chcem byť opäť majstrom." 
Víťazom Švajčiarskeho pohára sa prvýkrát od roku 2010 a celkovo štvrtýkrát napokon stal premožiteľ Schaffhausenu. Pfadi Winterthur vo finále, v ktorom bol takisto ako deň predtým v semifinále ústrednou postavou brankár Arunas Vaškevičius, zdolal BSV Bern Muri tiež jednogólovým rozdielom - tentoraz 26:25 (14:13). V tíme zdolaného finalistu chýbal pre zranenie Slovák Ladislav Tarhai ml. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL