Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

THC so Slovenkami 2 výhry od titulu, najbližšou métou pohár


13.05.2015


Dvojica slovenských hádzanárok Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová bližšie o obhajobe titulu, počas víkendu môžu získať Nemecký pohár


Hádzanárky Thüringeru HC aj s dvoma Slovenkami urobili dôležitý krok na ceste za obhajobou prvenstva v najvyššej nemeckej súťaži žien. Pred vypredaným hľadiskom v Bad Langensalze zdolali v šlágri 24. kola I. bundesligy lídra tabuľky Buxtehuder SV 32:26 (16:12), vďaka čomu sa dotiahli na rozdiel jediného bodu, ale majú k dobru jeden zápas a tým pádom aj osud v boji o majstrovský titul vo vlastných rukách. Už len dve víťazstvá delia zverenky trénera Herberta Müllera, aby sa piatykrát za sebou stali šampiónkami. Slovenská krídelníčka Lýdia Jakubisová prispela k triumfu nad Buxtehude jedným gólom, v zostave THC figurovala aj spojka Petra Popluhárová.
Slovenky a ich klubové spoluhráčky majú ešte pred zavŕšením obhajoby ďalšiu métu. Už najbližší víkend budú v Hamburgu bojovať na turnaji Final Four o DHB-Pokal. Semifinálovým súperom Thüringeru v Nemeckom pohári bude VfL Oldenburg. Druhú dvojicu tvoria Buxtehuder SV a Spreefüxxe Berlín, takže v prípade víťazstiev favoritov sa po týždni môže opäť zopakovať súboj THC - BSV. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL