Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Spokojnosť slovenských arbitrov s ich druhým vrcholom sezóny


14.05.2015


Peter Brunovský s Vladimírom Čandom rozhodovali na turnaji Final Four Ligy majstrov žien 2014/2015 súboj o 3. miesto medzi Vardarom Skopje a Dinamom Volgograd


Druhýkrát v histórii vyvrcholila hádzanárska Liga majstrov žien turnajom Final Four. V budapeštianskej Športovej aréne Lászlóa Pappa nechýbali ani slovenskí arbitri Peter Brunovský a Vladimír Čanda, ktorých odmenou za ich predchádzajúce výkony bola nominácia na zápas o konečné 3. miesto. "Celé podujatie bola oslava ženskej hádzanej, v maďarskej metropole sa stretli štyri aktuálne najlepšie družstvá. Organizácia bola na vysokej úrovni, usporiadatelia veľmi dobre zvládli všetko do detailov. Pred každým jedným stretnutím sa na palubovke odohrával špeciálny program s využitím svetelných efektov, hudobnej produkcie či živej hudby. Bolo to pekné a nápadité. Keby sa medzi kvarteto účastníkov prebojoval aj maďarský obhajca lanského triumfu z Györu, návštevnosť by bola určite ešte vyššia. Napokon však aj sedemtisícová kulisa je za tejto konštelácie na ženskú hádzanú veľmi pekné číslo," uviedol Peter Brunovský, ktorý s Vladimírom Čandom dbal na dodržiavanie pravidiel v súboji macedónskeho WHC Vardar SCBT Skopje s ruským Dinamo-Sinara Volgograd 28:26 (16:15).  "Prakticky až do konca to bolo vyrovnané meranie síl, v ktorom rozhodli maličkosti. Favorizovaný Vardar si až v závere vypracoval náskok. Z nášho pohľadu prebehol duel bez závažnejších ťažkostí. Museli sme uložiť jednu priamu červenú kartu za faul zozadu na kanonierku skopjanského tímu Andreu Penezičovú. Mali sme z nášho výkonu dobrý pocit a pozitívne ho ohodnotil delegát EHF, podľa ktorého aj diskvalifikácia hráčky Volgogradu Oľgy Akopianovej bola správna," vrátil sa k nedeľňajšiemu zápasu Brunovský.  
Pre elitnú slovenskú rozhodcovskú dvojicu bolo vystúpenie na turnaji Final Four Ligy majstrov druhým tohtosezónnym vrcholom po semifinále ME žien Čierna Hora - Španielsko. V ostatnom čase dostáva duo arbitrov viac príležitostí na vrcholnom medzinárodnom fóre kategórie žien. "Na počty zápasov je to zhruba vyrovnané. V minulosti sme na najvyššej úrovni rozhodovali aj mužom, v ostatnom čase máme viac možností u žien. Ak ide o vyspelé družstvá, tak je nám to jedno."  
Hádzaná je kontaktný šport a obzvlášť na bránkovisku sa často odohrávajú tvrdé neľútostné boje. "Aj medzi ženami sa nájdu hráčky - najmä pivotky, na ktoré si musíme dávať väčší pozor. Často ide o fyzicky veľmi vyspelé jednotlivkyne, ktoré niekedy idú až za hranicu povoleného a my to musíme ustrážiť. Vieme o nich, a preto im venujeme zvýšenú pozornosť. Nebudem však verejne prezrádzať ich mená, nebolo by to férové, keby sme na ne takto upozornili," dodal na záver P. Brunovský. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL