Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Prešov očakáva náročnejšiu úlohu, Sporta chce vyrovnať


15.05.2015


V sobotu pokračujú série o titul i bronz v extralige hádzanárov


Prvý diel finálovej série extraligy hádzanárov 2014/2015 bol jednoznačne v réžii Tatrana Prešov. Favorizovaný obhajca titulu využil výhodu domáceho prostredia na očakávané víťazstvo nad HC Sporta Hlohovec, ale jeho pätnásťgólová výška sa vzhľadom na nie príliš presvedčivé predchádzajúce výkony nečakala. Tatran sa však na vstup do finále veľmi dobre pripravil a svojho súpera zdolal presvedčivo 40:25 (18:10). "Sme radi za úspešný prvý krok, ale v sobotu to bude o inom. Určite to nebude ten Hlohovec, ktorý sa predstavil u nás. Čaká nás celkom iný zápas, určite divokejší a pre nás náročnejší. To však neznamená, že by sme sa mali tamojšieho prostredia či domáceho súpera nebodaj zľaknúť. To rozhodne nie. Zase si pôjdeme za svojím cieľom," citoval Korzár prešovského trénera Petra Dávida, ktorého zverenci v prípade sobotňajšieho úspechu budú mať tri mečbaly na zisk v poradí už jedenásteho extraligového prvenstva v ére samostatnej SR. 
Hlohovec ako-tak držal krok len v úvodnej štvrťhodine, potom to už bola jednoznačná záležitosť domácich, preto chcú v Sporte hodiť stredajší nezdar čo najskôr za hlavu a sústrediť sa na pokračovanie boja o majstrovský titul. "Uvidíme, aký bude ďalší duel. Všetko je otvorené a určite zabojujeme aj kvôli fanúšikom, ktorí nás povzbudzovali celú sezónu. Ani my, a ani oni si nezaslúžia, aby sa táto séria skončila 0:3 na zápasy. Predovšetkým treba zabrať v domácich zápasoch, ak teda chceme živiť nádej a potom podať oveľa kvalitnejší výkon aj v Prešove, nie ako v stredu," uviedol v rozhovore pre sporta.sk Alexander Ivanov, ktorý nedohral prvé finále pre červenú kartu za tri vylúčenia. 
Hlohovčania a Prešovčania odohrali v rámci finálových súbojov doteraz dovedna osem stretnutí, všetky mali len jedného víťaza. Hráči Sporty by sériu Šarišanov radi ukončili už v sobotu 16. mája, keď je v ich hale na Zábraní od 18.00 h na programe druhý zápas série o zlato v aktuálnej sezóne. "Budeme bojovať. Prešov vyhral doma, teraz sme na ťahu my. Vysoká prehra nám na sebavedomí nepridala, ale zápas sa začína od 0:0 a chceme vyrovnať," vyhlásil pre klubový web za kolektív hlohovských hádzanárov pivot Ivanov. Jemu so spoluhráčmi sa už v tomto ročníku raz takmer podarilo zdolať Tatran. V 8. kole nadstavbovej časti sa 18. marca duel napokon skončil nerozhodne 28:28, čím Prešov prišiel o predĺženie 73-zápasovej víťaznej extraligovej šnúry. 

Počas víkendu pokračuje aj séria o 3. priečku. Po prvom stretnutí sú bližšie k bronzu hádzanári HK Agro Topoľčany, ktorí v stredu vyhrali na domácej pôde nad MŠK Považská Bystrica 27:24. V sobotu od 18.00 h sa predstavia na Považí. 

Finále i séria o 3. miesto sa hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadné piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). V prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase sa nepredlžuje, ale nasleduje rozstrel zo značky sedemmetrového hodu. Nový majster SR bude známy najneskôr v 27. mája 2015. 

Program finále play-off hádzanárskej extraligy mužov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
druhý zápas: 
sobota 16.05.: 18.00 h HC Sporta Hlohovec - Tatran Prešov (stav série 0:1 /25:40/) 
tretí zápas: 
streda 20.05.: 18.00 h Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec 
prípadný štvrtý zápas: 
sobota 23.05.: 18.00 h HC Sporta Hlohovec - Tatran Prešov 
prípadný piaty zápas: 
streda 27.05.: 18.00 h Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec 

Program o 3. miesto play-off hádzanárskej extraligy mužov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
druhý zápas: 
sobota 16.05.: 18.00 h MŠK Považská Bystrica - HK Agro Topoľčany (stav série 0:1 /24:27/) 
tretí zápas: 
streda 20.05.: 18.00 h HK Agro Topoľčany - MŠK Považská Bystrica 
prípadný štvrtý zápas: 
sobota 23.05.: 18.00 h MŠK Považská Bystrica - HK Agro Topoľčany  
prípadný piaty zápas: 
streda 27.05.: 18.00 h HK Agro Topoľčany - MŠK Považská Bystrica 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL