Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Silvia Szücs na odchode z Celle


16.05.2015


Nováčik SVG Celle v I. bundesligy prakticky zachránený, víťazná domáca rozlúčka košickej rodáčky


Bez ohľadu na to, či sa hádzanárkam SVG Celle podarí udržať v najvyššej nemeckej súťaži, Slovenka Silvia Szücs si už nebude obliekať dres nováčika I. bundesligy žien aj v nasledujúcom ročníku. Na konci sezóny 2014/2015 zavŕši svoje pôsobenie v Celle sedem hráčok, medzi ktorými je aj košická rodáčka Szücs. Okrem slovenskej reprezentantky sa s SVG lúčia Kathrin Pichlmeierová, Frauke Kemmerová, Bogna Dybulová, Evelyn Schulzová, Nadine Smitová a Adriana Cardosová de Castrová.
Rozlúčka pred domácim publikom im v stredu vyšla nad očakávanie, víťazstvom nad HSG Blomberg-Lippe 24:23 si prakticky zaistili prvoligovú príslušnosť aj na nadchádzajúcu sezónu. Szücs k zisku mimoriadne cenných dvoch bodov prispela dvoma gólmi. V tabuľke majú hráčky Celle na 12. mieste kolo pred koncom súťaže dvojbodový náskok pred DJK/MJC Trier (pôsobí v ňom Slovenka Andrea Czanik, pozn.), ktorý má však výrazne horšie skóre a môže ich preskočiť len čisto teoreticky. 
Silvia Szücs, dvadsaťdvaročná a 185 cm vysoká ľavá spojka, strávila v Celle, do ktorého prestúpila v lete 2012 z 1. FC Norimberg 09, dovedna tri sezóny. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL