Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Ján Beňo šesťdesiatročný


17.05.2015


Úspesný medzinárodný rozhodca, v súčastnosti delegát SZH a predseda hádzanej v Trenčianskom kraji a člen Správnej rady SZH oslávil 60. narodeniny.


Životného jubilea sa dožíva jedna z významných osobností slovenskej hádzanej - z radov úspešných domácich a medzinárodných rozhodcov - Ján Beňo. Predseda Krajského zväzu hádzanej Trenčín sa v utorok 12.mája 2015 dožil 60-tych narodenín. Hádzanej sa začal venovať od žiackych čias , čo mu vydržalo až doteraz. Začal ako hráč v Dubnici nad Váhom, ale zranenie členka ukončilo jeho hráčsku kariéru už v mladom veku. Dlhoročný funkcionár dubnickej hádzanej Jozef Fusek ho zlanáril k píšťalke a ako 25 ročný absolvoval svoj rozhodcovský debut. V kariére rozhodcu na ihriskách a palubovkách začal od najnižších súťaží až po federálnu ligu. V tejto činnosti vystriedal niekoľko rozhodcovských partnerov, až prišiel rok 1987, kedy vytvoril dvojičku s Vladom Rančíkom. Keďže si sadli, potiahali to spolu až 15 rokov v rade (mimo jedného ročníka). Vypracovali sa k slovenskej rozhodcovskej špičke a po troch rokoch pôsobenia vo federálnej lige dostali dôveru EHF i IHF. Odpískal niekoľko zápasov v európskych pohároch. Vrcholom bolo rozhodovanie finále ME žien v Dánsku

Rozhodcovskú kariéru ukončil   semifinálovým  zápasom na ME žien v roku 2005 v Budapešti, po ktorom sa dal na kariéru delegáta, ktorého funkciu vykonáva doteraz. Okrem toho sa venoval v dubnickej hádzanej aj ako funkcionár. Od roku 1999 je predsedom Trenčianskeho krajského zväzu hádzanej. Vo vrcholových štruktúrach Slovenského zväzu hádzanej bol členom výkonného výboru SZH a v súčasnosti je členom Správnej rady SZH. Podstatná časť jeho života je spojená s hádzanou.

 

Pán Beňo, všetko najlepšiej, elán a pevné zdravie želajú členovia VV KZHá Trenčín, funkcionári klubov trenčianskeho a žilinského kraja ako aj Slovenský zväz hádzanej.

 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL