Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Thüringer opäť bez DHB-Pokalu, proti bol Oldenburg


19.05.2015


Dvojica Sloveniek v drese Thüringer HC sa nedočkala Nemeckého pohára, ten získal Buxtehuder SV


Sen o zisku tretieho prvenstva v Nemeckom pohári (DHB-Pokal) sa pre hádzanárky Thüringer HC rozplynul aj v sezóne 2014/2015. Vlani stroskotali vo štvrťfinále, tentoraz sa dostali o kolo ďalej. V semifinále turnaja Final Four v Hamburgu ich nečakane vyradil VfL Oldenburg. Piatkový dramatický súboj o účasť vo finále sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 24:24 (polčas 9:7 pre THC), ale v rozstrele uspeli Oldenburčanky (4:3). Úradujúcemu nemeckému šampiónovi nepomohli ani štyri góly Slovenky Lýdie Jakubisovej, jej krajanka Petra Popluhárová nefigurovala v zápise o stretnutí. "Už počas sezóny sme mali problémy s premieňaním pokutových hodov a aj proti Oldenburgu sme zahodili dve dôležité sedmičky," skonštatoval kouč THC Herbert Müller.
Thüringer po trpkom vyradení v sobotňajšom dueli o konečné 3. miesto potvrdil úlohu favorita a nad bundesligovým nováčikom Spreefüxxe Berlín vyhral presvedčivo 36:23 (22:8) bez slovenského gólového zápisu. Hráčky Thüringeru prišli o šancu získať prvú tohtosezónnu domácu trofej, ale pred sebou majú ešte cieľ v podobe obhajoby titulu šampiónok. 
Ich najväčšie konkurentky v boji o majstrovskú korunu, hádzanárky Buxtehuder SV, sa stali víťazkami Nemeckého pohára. V semifinále zdolali Berlínčanky 34:22 (16:12) a vo finále aj Oldenburčanky 30:28 (16:13).  



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL