Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Barcelona rekordná v španielskej lige, na Tatran zatiaľ nemá


19.05.2015


Víťazné ligové ťaženie hádzanárov FC Barcelona na méte 60 zápasov


Hádzanári FC Barcelona sa postarali o rekordný zápis v Lige Asobal. Katalánci dosiahli vďaka triumfu 34:29 na pôde tretieho tímu tabuľky BM Granollers jubilejné 60. víťazstvo v sérii a už dva roky sú v najvyššej španielskej súťaži bez straty bodu. Istotu obhajoby majstrovského titulu si zaistili už v predstihu, aktuálne majú kolo pred koncom ligovej sezóny so ziskom 58 bodov náskok 12 bodov pred druhým v poradí Naturhause La Rioja. Družstvo z Logroňa je práve ich zatiaľ posledným premožiteľom z roku 2013 (31:33).
Sobotňajšie víťazstvo Barcelončanov sa nerodilo úplne hladko, keďže domáci na začiatku druhého polčasu vyhrávali 19:15, ale nedokázali udržať koncentráciu a úroveň svojho výkonu až do konca. Výsledkom bola deviata prehra s "FCB" za sebou. 
Pre porovnanie, na Slovensku ťahal donedávna Tatran Prešov 73-zápasovú víťaznú šnúru, ktorú mu prestrihol remízou v nadstavbovej časti HC Sporta Hlohovec. Barcelona nemá v Španielsku momentálne konkurenciu, preto je dosť reálne, že svoju sériu ešte natiahne a prekoná aj úctyhodný kúsok slovenského majstra. Súčasťou katalánskej šnúry bol do konca uplynulej sezóny aj slovenský krídelník Martin Straňovský, ktorý od minulého roka hráva v drese bundesligového HC Erlangen.  



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL