Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Prešov i Topoľčany so šancou rozhodnúť už v stredu


19.05.2015


V extralige hádzanárov môžu byť v stredu známi medailisti, o titule sa bude rozhodovať v Prešove, o držiteľovi bronzu v Topoľčanoch


Bodku za sezónou 2014/2015 v hádzanárskej extralige mužov môžu dať už stredajšie zápasy. V oboch sériách o konečné umiestnenie majú favorizované tímy mečbaly, ktoré môžu na prvý pokus premeniť v domácom prostredí v poradí tretích stretnutiach sérií so začiatkom o 18.00 h.
Finále má zatiaľ jednoznačný priebeh. Tatran Prešov vedie nad HC Sporta Hlohovec 2:0 na zápasy, keď po hladkom triumfe na svojej palubovke 40:25 vyhral aj u súpera až nečakane jednoznačne 31:22. Šarišania si nebudú chcieť nechať ujsť príležitosť rozhodnúť o majstrovskom titule v čo najkratšom čase. Ak sa im to podarí, v stredu podvečer môžu v Tatran handball aréne vypuknúť oslavy obhajoby prvenstva. "Vraví sa, že posledný krok býva najťažší. Ja osobne však verím, že ho zvládneme a spoločne s našimi fanúšikmi si jedenásty titul vychutnáme,“ uviedol pre denník Korzár pilier prešovskej obrany a kapitán reprezentácie SR Radovan Pekár. 
Prešovčania by v prípade úspešného zakončenia účinkovania v extralige opäť slávili aj zisk "double", keďže v sezóne 2014/2015 získali aj Slovenský pohár. Ich kormidelník Peter Dávid, ktorý bol pred 21 rokmi ako hráč trnavskej Lokomotívy pri prvom titule v ére samostatnosti sa môže stať majstrom aj v trénerskej funkcii. 
Hlohovčanov akoby príliš vyčerpala päťzápasová semifinálová séria s Topoľčancami a zatiaľ márne hľadajú recept na finálového súpera, hoci počas sezóny ho dokázali potrápiť. Sporta už v deviatich súbojoch o zlato proti Tatranu ťahala za kratší koniec. "Karty sú rozdané. Uvedomujeme si, že nám hrozí koniec sezóny, ale ideme do Prešova s cieľom pokúsiť sa o prekvapenie a zabojovať o čo najlepší výsledok. Potrebujeme mať najmä dobrú efektivitu streľby a musí nám fungovať obrana. Ak toto pôjde, dostaneme sa aj do protiútokov a bude to pre nás jednoduchšie," povedal v rozhovore pre klubový web krídelník Matej Takáč. 

Všetky tromfy držia v rukách aj hádzanári HK Agro Topoľčany, hoci ich séria o 3. miesto proti MŠK Považská Bystrica má vyrovnanejší priebeh ako finále. V oboch doterajších zápasoch sa však tešili z víťazstiev Topoľčanci (27:24, 27:25). Ak vyhrajú aj do tretice, po lanskom striebre si vybojujú bronz. Prvú príležitosť rozhodnúť budú mať v stredu 20. 5. pred svojimi fanúšikmi. 

Finále i séria o 3. miesto sa hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadné piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). V prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase sa nepredlžuje, ale nasleduje rozstrel zo značky sedemmetrového hodu. Nový majster SR bude známy najneskôr v 27. mája 2015. 

Finále play-off hádzanárskej extraligy mužov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
tretí zápas: 
streda 20.05.: 18.00 h Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec (stav série 2:0 /40:25, 31:22/) 
prípadný štvrtý zápas: 
sobota 23.05.: 18.00 h HC Sporta Hlohovec - Tatran Prešov 
prípadný piaty zápas: 
streda 27.05.: 18.00 h Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec 

O 3. miestoplay-off hádzanárskej extraligy mužov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
tretí zápas: 
streda 20.05.: 18.00 h HK Agro Topoľčany - MŠK Považská Bystrica (stav série 2:0 /27:24, 27:25/) 
prípadný štvrtý zápas: 
sobota 23.05.: 18.00 h MŠK Považská Bystrica - HK Agro Topoľčany  
prípadný piaty zápas: 
streda 27.05.: 18.00 h HK Agro Topoľčany - MŠK Považská Bystrica 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL