Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Silvia Szücs od novej sezóny už za Metzingen


20.05.2015


Silvia Szücs prestupuje z SVG Celle do TuS Metzingen


Už len jeden ligový zápas odohrá slovenská hádzanárska reprezentantka Silvia Szücs v drese SVG Celle. Na konci aktuálnej sezóny sa rozlúči s tímom nováčika I. bundesligy a podľa tabuľkového postavenia družstiev mieri vyššie. "Začiatkom apríla som podpísala zmluvu s TuS Metzingen. Kontrakt má platnosť dva roky. S novými spoluhráčkami začnem trénovať do júla," prezradila pre dvadsaťdvaročná spojka.
Kým nový klub Szücsovej obsadí v najvyššej nemeckej súťaži 2014/2015 tretiu pozíciu, jej súčasný zamestnávateľ musel tuho bojovať o záchranu. Napokon sa mu vďaka minulotýždňovému víťazstvu nad HSG Blomberg-Lippe (24:23) s veľkou pravdepodobnosťou podarí udržať medzi elitou. V konečnom poradí zrejme skončí na súčasnom 12. mieste (tesne nad pásmom zostupu), prípadne sa ešte môže posunúť o priečku vyššie. "Áno, už sme prakticky zachránení. Musel by sa stať zázrak v podaní družstva Trieru, ktoré figuruje v tabuľke pod nami, aby sa na tom ešte niečo zmenilo. Takto sa mi bude aj ľahšie odchádzať, keďže sa so spoluhráčkami z Celle stretneme v I. bundeslige aj v nasledujúcej sezóne," dodala Silvia Szücs, ktorá od príchodu z 1. FC Norimberg 09 v lete 2012 strávila v SVG Celle tri sezóny. Košická rodáčka pomohla v uplynulom ročníku klubu k postupu z II. bundesligy a teraz k udržaniu v najvyššej súťaži.
Sestra Csabu Szücsa, slovenského reprezentanta pôsobiaceho v TSV Hannover-Burgdorf, a dcéra otca rovnakého mena, ktorý patril medzi výrazné hráčske osobnosti hádzanej na Slovensku, je druhou najlepšou strelkyňou Celle v tejto sezóne podľa celkového počtu i priemeru presných zásahov na jeden duel. V 25 stretnutiach strelila 84 gólov (priemer 3,4), z toho 22-krát skórovala z pokutového hodu (z 31 pokusov). Svoje konto si ešte môže vylepšiť v sobotu v záverečnom kole na palubovke SG BBM Bietigheim.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL