Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Dubajová najlepšou strelkyňou poľskej ligy


20.05.2015


Katarína Dubajová pochvalne na adresu bývalého trénera Nowého Saczu Dušana Daniša: "To, ako sme hrali na konci sezóny, bola jeho robota"


Hádzanárky MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz na čele s výraznou slovenskou oporou Katarínou Dubajovou si v závere sezóny aspoň čiastočne napravili chuť a predovšetkým si vybojovali záchranu v najvyššej poľskej súťaži. Po predposlednej 11. priečke v základnej časti účinkovali následne v skupine o 9. - 12. miesto, kde zo šiestich vystúpení prehrali len raz (bilancia 4 - 1 - 1), aj to v poslednom kole, keď už mali istotu udržania sa medzi elitou. Napokon z toho bola konečná 10. pozícia. "Záverečnou časťou sme si vylepšili dojem z nášho účinkovania v súťaži. Vedela som, že toto družstvo má na viac, ale predtým nás brzdili zranenia a ďalšie okolnosti," uviedla K. Dubajová. 
Nowy Sacz siahol v neradostnej situácii k výmene na trénerskom poste. Slováka Dušana Daniša nahradil v marci Janusz Szymczyk. "Predovšetkým mi je ľúto, ale aj ostatným dievčatám a vedeniu, že lepšie výsledky neprišli už skôr, keď nás ešte viedol tréner Daniš. To, ako sme hrali na konci sezóny, bola jeho robota," nezabudla 36-ročná spojka oceniť prácu skúseného slovenského kormidelníka. 
Dubajová počas celej sezóny ťahala svoje družstvo gólmi, výsledkom čoho bol zisk pomyselnej koruny pre najlepšiu kanonierku PGNiG superligy. V 28 stretnutiach dosiahla 236 gólov, čo dáva obdivuhodný priemer 8,4 presného zásahu na zápas. Výnimočnosť jej dlhodobej streleckej výkonnosti zvýrazňuje priepastný 35-gólový náskok pred najbližšou prenasledovateľkou, ktorou bola Stefka Agovová Ivanovová z MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski. "Samozrejme, dosiahnuté góly ma tešia a obzvlášť to, že som mala taký výrazný odstup pred druhou v poradí," skromne poznamenala skúsená Slovenka. 
O kľúčové hráčky MKS Olimpia-Beskid je záujem v iných kluboch, preto sa dajú očakávať zmeny v kádri Nowého Saczu. "Áno, štyri dievčatá zrejme odídu, takže bude to úplne iné družstvo. Ešte neviem, čo bude so mnou. V hlave mám všelijaké myšlienky, roky neoklamem. Čo ďalej, uvidíme po reprezentačnej akcii," necháva si otvorené dvierka Dubajová. 
Klubová sezóna sa pre ňu už skončila, ale pred sebou má ešte reprezentačné povinnosti. V drese národného tímu SR bude bojovať o účasť na MS 2015 v júnovom kvalifikačnom dvojzápase proti Španielsku. "Momentálne naberám sily už doma a do reprezentácie sa teším ako vždy." 


Konečné poradie najlepších strelkýň poľskej PGNiG Superligy v hádzanej žien 2014/2015: 
1. Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz) 236 gólov (28 zápasov), 2. Stefka Agovová Ivanovová (MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski) 205 (28), 3. Joanna Obrusiewiczová (KGHM Metraco Zaglebie Lubin) 200 (28) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL