Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Dávid prvý s extraligovým titulom v SR ako hráč i tréner


21.05.2015


Peter Dávid o svojej budúcnosti v Tatrane Prešov: "Podľa zmluvy ide všetko ďalej. Ja momentálne nič neriešim. V najbližšom čase si budem vychutnávať dovolenku a budúcnosť ukáže, čo sa tu vyskytne"


Hádzanársky tréner Peter Dávid naplnil úvodný rok svojho dvojročného kontraktu (plus opcia) s Tatranom Prešov, ktorý uzavrel vlani v júni, očakávaným ziskom titulu majstra SR. Dávid už bol národným šampiónom ako hráč, keď sa v roku 1994 v drese Lokomotívy Trnava tešil z premiérového ligového víťazstva v ére samostatnosti. Teraz sa dočkal rovnakej pocty ako kormidelník. Nikomu predtým sa to na Slovensku v novodobej ére nepodarilo. "Po 21 rokoch opäť zažívam majstrovskú radosť. Je to úžasný pocit. Len málokomu sa to podarí dosiahnuť počas hráčskej a potom aj trénerskej kariéry. Veľmi si budem tieto chvíle vychutnávať," uviedol Dávid, ktorý získal so svojimi prešovskými zverencami "double", keď si pred extraligovým titulom vybojovali aj triumf v Slovenskom pohári. "Je to pre mňa aj zadosťučinenie po nezdaroch v európskych pohároch a SEHA lige. Škoda, život býva aj taký. Nebudeme však plakať nad rozliatym mliekom. Boj o titul sme zvládli bravúrne, čo je podstatné. Ideme si to teraz užiť," vyhlásil pred majstrovskými oslavami 49-ročný kormidelník.  
Peter Dávid má s Tatranom Prešov ešte platnú zmluvu. V zákulisí sa však spomínajú mená trénerov (Trtík, Hatalčík), ktorí by ho mohli nahradiť. Súčasný kouč sa tým nezaoberá. "Podľa zmluvy ide všetko ďalej. Ja momentálne nič neriešim. V najbližšom čase si budem vychutnávať dovolenku a budúcnosť ukáže, čo sa tu vyskytne," poznamenal Dávid bezprostredne po skončení extraligovej sezóny na otázku, či bude koučom Tatrana aj v nasledujúcej sezóne. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL