Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slováci v Tatabányi s bronzom, T. Paul aj skóroval


22.05.2015


Hádzanári Veszprému už s 23. majstrovským titulom


Slováci z tímu Grundfos Tatabánya KC úspešne zakončili sezónu v najvyššej maďarskej súťaži hádzanárov, v ktorej si vybojovali bronzové medaily. Teodor Paul a Martin Mazák so spoluhráčmi po domácom víťazstve 24:22 (13:9) uspeli aj v druhom stretnutí série o konečné 3. miesto, keď v stredu na palubovke Csurgói KK remizovali 20:20 (10:8), ale následne sa presadili v rozstrele zo značky pokutového hodu 4:3. Tatabánya si oproti minulej sezóne polepšila o dve priečky, Csurgó si zopakovalo 4. pozíciu z vlaňajška.

Brankár Teodor Paul privádzal v stredu najmä v prvom polčase svojou úspešnosťou strelcov súpera do zúfalstva a v rozstrele chytil rozhodujúcu sedmičku. Navyše počas zápasu sa mu podarilo raz aj skórovať (dokázal to tiež predtým proti Balatonfüredu). Pivot Martin Mazák sa v sérii s Csurgóom zapísal do streleckej listiny dovedna štyrikrát (3+1) takisto ako slovenský tvorca hry v drese súpera Gabriel Vadkerti (1+3/1). Zaujímavosťou je, že Paul s Mazákom sa tešili z bronzu aj počas spoločného pôsobenia v maďarskom Ferencvárosi, kde ich tiež viedol súčasný kouč Vladan Matič.  

Majstrovský trón v Maďarsku opäť patrí hráčom MKB-MVM Veszprém, ktorí vyhrali finálovú sériu s MOL Pick Szeged 2:0 na zápasy. V prvom súboji zvíťazili 29:23 (12:15) a v druhom na palubovke svojho večného rivala 31:29 (17:10). Veszprémčania vedení trénerom Carlosom Ortegom obhájili minuloročný titul a šampiónmi sa stali 23. raz. Oba kluby už štrnásty rok bez prerušenia okupujú prvé dve priečky v konečnom poradí.  Najlepším kanonierom maďarskej ligy bol v ročníku 2014/2015 Bertalan Balázs Bíró z Ceglédu (159 gólov), zastúpenie v prvej desiatke malo aj Slovensko zásluhou Jakuba Mikitu (PLER Budapešť), ktorý v 26 dueloch nastrieľal 120 gólov a patrila mu 9. pozícia. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL