Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Prešov vo finále suverénny,v Hlohovci spokojnosť s 2. miestom


22.05.2015


Radoslav Antl (krídelník Tatrana Prešov): "Táto sezóna nebola aj vinou zranení či odchodu Dainisa Krištopansa v jej priebehu taká, aká by mala byť podľa našich predstáv"


Na slovenskej extraligovej scéne nič nové, opäť jej kraľujú hádzanári Tatrana Prešov. Aj keď sa očakávalo, že ich cesta za obhajobou prvenstva môže byť vo finále náročnejšia ako v minulosti. Opak bol pravdou. Šarišania suverénne zvládli všetky tri finálové súboje a unaveným hráčom HC Sporta Hlohovec v nich nedali šancu (40:25, 31:22 a 33:25).
Jedinou komplikáciou pre úradujúceho slovenského šampióna bolo zaváhanie v druhom semifinále v Považskej Bystrici, kde miestne družstvo MŠK získalo ako prvé skalp Tatrana po 79 dueloch. "Bola to výstraha pre celé naše družstvo a v tomto smere nám táto prehra pomohla, hoci sme prišli o sériu nezdolanosti," vrátil sa prešovský kouč Peter Dávid k jedinej prehre svojich zverencov v extraligovom ročníku. Tí sa však na vyvrcholenie najvyššej slovenskej súťaže dobre pripravili a vybojovali si v poradí už jedenásty titul v ére samostatnosti. "Prvé dva finálové zápasy proti Hlohovcu sme odohrali veľmi dobre a v tom treťom sa séria už len dohrávala," poznamenal Dávid, ktorý si uvedomuje, že sa nepodarilo celkom naplniť všetky klubové ambície: "Počas sezóny nám viacero našich cieľov nevyšlo, či už v Lige majstrov, Pohári EHF alebo Final Six SEHA League, ale boj o titul sme zvládli, čo bolo veľmi dôležité." 
Ani podľa skúseného harcovníka Radoslava Antla nie je napriek víťaznej majstrovskej bodke dôvod na úplnú spokojnosť. "Táto sezóna nebola aj vinou zranení či odchodu Dainisa Krištopansa v jej priebehu taká, aká by mala byť podľa našich predstáv. Musíme sa z toho poučiť, hádzanársky život ide ďalej. Pred nasledujúcim ročníkom treba družstvo vhodne posilniť a potom sa dostať do Ligy majstrov," tvrdí 37-ročný krídelník Antl. 

V Hlohovci vládne s vicemajstrovským titulom spokojnosť, i keď Sporta chcela viac potrápiť favorita. "Prehrať je normálna vec, ale zároveň je pravdou, že finálová séria nebola v našom podaní nič optimálne, dupľom z mojej strany. Taký je šport. Nevadí, skúsime to o rok," skonštatoval Vladimír Guzy, ktorý pred sezónou 2014/2015 prišiel do hlohovského tímu práve z Prešova. Štvrtá finálová účasť Hlohovca zostala nevyužitá. "Vyšťavila nás semifinálová séria s Topoľčanmi. Prešov vo finále ukázal svoje kvality a trikrát nás jednoznačne zdolal. Chceli sme nad ním vyhrať, ale musím priznať, že tentoraz sme naň nemali," povedal po stredajšom zápase tvorca hry Ľubomír Ďuriš. Aj podľa trénera Sporty Martina Liptáka, je strieborná pozícia dobrým výsledkom pre jeho zverencov: "Pomer síl je v súčasnosti taký, že my sme radi za 2. miesto hneď za Tatranom." 

Hádzanári HK Agro Topoľčany síce neobhájili post vicemajstra, ale vďaka zvládnutej sérii o 3. miesto proti MŠK Považská Bystrica (3:0 na zápasy) získali bronzové medaily. V zbierke majú tri zlatá (1995, 1996, 1998), jedno striebro (2014) a dva bronzy (1997, 2015). Najlepším strelcom extraligy sa stal univerzál novozámockého Štartu Tomáš Straňovský so 182 gólmi. 


Konečné poradie slovenskej extraligy hádzanárov 2014/2015:

1. Tatran Prešov, 2. HC Sporta Hlohovec, 3. HK Agro Topoľčany, 4. MŠK Považská Bystrica, 5. HKM Šaľa, 6. HC Štart Nové Zámky, 7. ŠKP Bratislava, 8. 1. MHK Košice, 9. HáO Slovan Modra, 10. MHáK Martin 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL