Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Iuventa má prvú posilu, za Horňákovú Ukrajinka Perederijová


25.05.2015


František Urban povedie hádzanárky úradujúceho majstra SR aj v nasledujúcej sezóne


V poradí ôsmy titul majsteriek Slovenska v podaní hádzanárok Iuventy Michalovce má ešte len dva dni a funkcionári úspešného klubu už dávajú dokopy káder na nadchádzajúcu sezónu. Prvou posilou Zemplínčaniek je 21-ročná ukrajinská reprezentačná pivotka Oľga Perederijová z ruského Rostova na Done, ktorá sa Michalovciam upísala na dva roky. "Pre nás bola logickou voľbou pri hľadaní náhrady za Dominiku Horňákovú, ktorá mieri do francúzskeho Dijonu. Horňáková nám avizovala svoj úmysel odísť už niekedy v januári. Bolo to v dostatočnom predstihu, preto sme mohli adekvátne reagovať. Perederijová je kvalitná pivotka, ktorá získala v tejto sezóne s Rostovom ruský titul, zahrala si vo finále Pohára EHF a v decembri štartovala v reprezentačnom drese na ME v Maďarsku a Chorvátsku," informoval športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.
Naopak, okrem Horňákovej je na odchode aj mladá ruská brankárka Anastasia Zykovová, ktorej sa skončilo hosťovanie a vracia do Lady Togliatti. Krídelníčku Teréziu Szöllösiovú čakajú materské povinnosti, spojkám Martine Bačíkovej, Slovinke Laure Geričovej a pivotke Michaele Geci sa končia zmluvy.
K obhajobe troch tohtosezónnych triumfov (WHIL, Slovenský pohár, ligový titul) priviedol Michalovčanky František Urban, ktorý má naďalej dôveru vedenia. "Na minulotýždňovom zasadnutí správnej rady sme sa zaoberali aj trénerskou otázkou a Urban s asistentkou Katarínou Dlugošovou boli potvrdení vo funkcii aj na ďalšie obdobie," poznamenal Čúrny, ktorý zároveň prezradil, že Iuventa nebude štartovať v Lige majstrov 2015/2015: "Zvolili sme si opäť Pohár EHF. Slovensko ani nemá právo účasti v Lige majstrov, keďže v renkingu je prvé pod čiarou. Teoreticky by to aj išlo, ale treba si uvedomiť, že šanca prejsť cez kvalifikáciu pri účasti tímov ako napríklad Győr je minimálna." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL