Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v drese Thüringeru opäť bundesligovými šampiónkami


25.05.2015


Jakubisová o majstrovskom závere klubovej sezóny nepochybovala, Popluhárovej víťazná rozlúčka


Hádzanárky Thüringer HC zakončili sezónu najkrajším spôsobom. Víťazstvom nad HC Lipsko 35:25 (14:13), ktoré im zároveň zaistilo obhajobu bundesligového titulu. Tisícsto divákov v Bad Langensalze mohlo v sobotu popoludní oslavovať s hráčkami, medzi ktorými nechýbali ani dve Slovenky, zisk najdôležitejšej domácej trofeje. O tom, že Thüringer je v ostatných rokoch jednotkou v Nemecku, svedčí piaty ligový triumf v sérii.
Zverenky trénera Herberta Müllera sa po zvládnutí minulotýždňovej dohrávky s Frisch Auf Göppingen 40:28 (21:15) dostali na čelo tabuľky o bod pred svojho konkurenta Buxtehuder SV. V záverečnom 26. kole potrebovali na obhajobu lanského prvenstva neprehrať. Nenechali však nič na náhodu a súpera z Lipska zdolali desaťgólovým rozdielom, k čomu Lýdia Jakubisová prispela tromi a Petra Popluhárová dvoma gólmi. V konečnom účtovaní nazbierali 47 bodov (bilancia 23 - 1 - 2), Buxtehude ich malo na konte 46. 
"Vedeli sme, že kľúčové zápasy budú doma proti Oldenburgu a Buxtehude. Tie sme výborne zvládli a potom nás čakali už len dva minulotýždňové súboje v Göppingene a s Lipskom. Pri množstve zranených hráčok, ktoré majú obe družstvá, si človek nemôže byť nikdy istý, ako to dopadne. Ja som už po víťazstve nad Buxtehude nepochybovala o tom, že by sme to mali dotiahnuť do majstrovského konca. V Göppingene sme mali vždy ťažkosti, ale tentoraz sme ich zdolali s prehľadom a vysokým rozdielom. Proti Lipsku nám síce nevyšiel začiatok, ale potom sme sa rozbehli a nabrali sme smer titul. Je to super pocit, ako inak by som sa ako majsterka mala cítiť," uviedla L. Jakubisová, pre ktorú to bol štvrtý bundesligový primát.  
Thüringeru, ktorý v Lige majstrov 2014/2015 dokráčal do štvrťfinále, sa nepodarilo vybojovať "double", keď v DHB-Pokali vypadol v semifinále a napokon skončil tretí. "Škoda, že sme nezískali Nemecký pohár, ale s VfL Oldenburg sme prehrali až v sedmičkovom rozstrele a ten je viac-menej už o šťastí, ktoré sme tentoraz nemali. V Lige majstrov sme boli zasa len kúsok od senzácie, ale taký je šport. Aj tak si myslím, že sezóna bola pre nás úspešná. Takmer celú sme mali problémy so zraneniami. Až na jej konci sa to v tomto smere zlepšilo," dodala 33-ročná pravá krídelníčka, ktorá pokračuje v THC: "Zostávam tu ešte ďalší rok." Jej spoluhráčkou však už nebude Petra Popluhárová, ktorá sa v sobotu rozlúčila s tímom bundesligového šampióna. Dres Thüringeru si obliekala od roku 2010 a bola pri všetkých tituloch, i keď vlani len formálne, keďže pauzovala pre materské povinnosti. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL