Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Do Tatier štrnásť, v Piešťanoch 21 hráčok v príprave


26.05.2015


Slovenské hádzanárky preveria pred kvalifikáciou MS ešte Japonky a Češky


Už v stredu 27. mája začnú hádzanárky Slovenska prípravu na II. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Dánsku, v ktorej ich v dvojzápase play-off čaká 7. a 14. júna Španielsko. Najskôr sa zídu v Grand hoteli Bellevue v Starom Smokovci. Na sústredenie by malo po rôznych zmenách doraziť 14 hráčok, ktoré sa vo Vysokých Tatrách budú pripravovať do soboty 30. mája. Ďalší blok je na programe od pondelka 1. júna v Piešťanoch, kde tréner Dušan Poloz počíta už s 21-členným kádrom. Oproti tohtotýždňovému zrazu by do družstva mali pribudnúť brankárka Súlovská, pivotka Horňáková, krídelníčka Jakubisová, spojky Školková, Szarková, Trehubová a Michnová. Slovenky budú ladiť formu na Španielky aj v prípravných zápasoch. V pondelok (1.6.) absolvujú v Hlohovci od 16.00 h hernú previerku proti Japonkám a v utorok (2. 6.) si od 17.30 h zmerajú v priateľskom dueli v Luhačoviciach s Češkami. 
V sobotu 6. júna ich ráno čaká odlet na Kanárske ostrovy, kde na druhý deň v nedeľu 7. júna od 15.00 h SELČ odohrajú v Las Palmas de Gran Canaria prvé kvalifikačné stretnutie proti úradujúcim vicemajsterkám Európy Španielkam. Odveta sa uskutoční 14. júna o 14.15 h v Šali. 


Aktualizovaná nominácia hádzanárok Slovenska na májové sústredenie v Starom Smokovci (27. - 30. 5. 2015): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR) 
krídelníčky: Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce) 

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie v Piešťanoch (1. - 6. 6. 2015): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov)
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Marianna Rebičová (obe Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL