Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Stuparičová zostáva v Nemecku, Halle mení za Berlín


26.05.2015


Dagmar Stuparičová po troch rokoch opäť okúsi I. bundesligu


Slovenská hádzanárka Dagmar Stuparičová bude naďalej pôsobiť v Nemecku, kde opäť okúsi najvyššiu súťaž. Od začiatku roka bolo známe, že po troch sezónach sa rozlúči s druholigovým SV Union Halle-Neustadt, kde jej po aktuálnom ročníku vyprší platnosť kontraktu. Novým pôsobiskom 32-ročnej bývalej reprezentantky bude prvoligové družstvo Spreefüxxe Berlín. Z tímu nováčika I. bundesligy 2014/2015, ktorý obsadil v súťaži lichotivú 8. priečku (v DHB-Pokali sa prebojoval na turnaj Final Four, kde obsadil 4. pozíciu), sú na odchode štyri hráčky, ale medzi dvoma prichádzajúcimi je okrem holandskej reprezentačnej spojky Myrthe Schoenakerovej aj skúsená Slovenka, ktorá má na pozícii ľavého krídla nahradiť Natalie Augsburgovú (vo veku 31 rokov ukončila aktívnu kariéru, pozn.). "Navštívila som už veľa nemeckých miest, ale Berlín je pre mňa to najkrajšie. Prvý kontakt s novými spoluhráčkami a trénerom zanechal vo mne pozitívny dojem. Všetci sú veľmi milí a ústretoví. Berlín má kvalitné družstvo a v nasledujúcej sezóne chcem všetkými silami pomôcť potvrdiť dobré výkony. Teším sa na to," pochvalne sa na adresu klubu z nemeckej metropoly vyjadrila Stuparičová, ktorá sa v I. bundeslige predstaví po troch rokoch. V sezóne 2011/2012 hrávala za Thüringer HC a získala s ním majstrovský titul. 
Bratislavská rodáčka v aktuálnej sezóne pomohla klubu Halle-Neustadt k 7. miestu v konečnom poradí II. bundesligy. V drese "Wildcats" dosiahla ľavá krídelníčka využiteľná aj na poste strednej spojky 81 gólov (priemer 3,4 na zápas) a bola 4. najlepšou strelkyňou svojho tímu. 
Dagmar Stuparičová strávila pred pôsobením v SV Union-Halle jednu sezónu v najvyššej nemeckej súťaži v drese Thüringer HC. Predtým dva roky pôsobila v najlepšej ligovej súťaži na svete v dánskom klube Team Esbjerg, kam zamierila v roku 2009 po ukončení angažmánu v maďarskom DVSC-Aquaticum Debrecín. Trojnásobná najlepšia hádzanárka SR (2007 - 2009) hrávala doma za Chiranu Medical Bratislava a HK Slovan Duslo Šaľa, odkiaľ sa v roku 2005 vydala na legionárske chodníčky. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL