Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Kukučkovci môžu už v utorok oslavovať titul


26.05.2015


Schaffhausen sa dostal v St. Gallen do vedenia iba raz, ale aj tak si vybojoval majstrovský mečbal


Už v utorok večer môže byť známy nový švajčiarsky šampión v hádzanej mužov. Hráči Kadetten Schaffhausen aj s tvorcom hry Petrom Kukučkom po hladkom domácom víťazstve 31:13 zvládli aj druhý krok na ceste za majstrovským titulom, keď sobotňajšie stretnutie finále play-off na palubovke TSV St. Otmar St. Gallen vyhrali najtesnejším rozdielom 26:25 (13:16) a stav série upravili na 2:0 na zápasy.
Pre St. Gallen to bola pred 2250 divákmi trpká prehra, keďže súper sa v dueli ocitol vo vedení jedinýkrát - a to až úplne v závere. Domáci v priebehu súboja vyhrávali aj o päť gólov (10:5 v 18. min), štyri presné zásahy mali k dobru ešte v 49. min (22:18). Posledných päť a pol minúty však nedokázali skórovať ani raz. Rozhodujúci gól strelil päť sekúnd pred koncom švédsky pivot hostí Anton Mansson. Jeho slovenský spoluhráč Kukučka sa zapísal do streleckej listiny dvakrát, pričom v 57. min sa postaral o vyrovnanie na 25:25. 
Hádzanári Schaffhausenu majú na dosah ôsmy ligový triumf. Zverenci trénera Markusa Baura môžu úspešnú obhajobu prvenstva zavŕšiť v utorok od 19.30 h v domácom prostredí a takisto ako pred rokom dokráčať k titulu bez jedinej prehry v play-off. Varovaním však môže byť skúsenosť spred dvoch rokov, keď proti Wackeru Thun nezužitkovali vo finále vedenie 2:0 na zápasy. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL