Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Smútok v Trieri, Czanikovej klub opúšťa I. bundesligu


26.05.2015


Majster Nemecka z roku 2003 sa po 15 sezónach lúči s najvyššou domácou súťažou


Slovenské hádzanárky v službách Thüringeru HC Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová sa v sobotu popoludní so spoluhráčkami oddávali oslavám zisku majstrovského titulu. Ich krajanka Andrea Czanik však nemala dôvod na radosť. Práve naopak. V jej DJK/MJC Trier zavládol smútok. Po prehre 29:32 (13:14) na palubovke Bayeru Leverkusen bol totiž spečatený jeho osud v I. bundeslige. Trier obsadil v konečnom poradí predposledné 13. miesto a minimálne na rok sa lúči z najvyššou nemeckou súťažou. Skúsená pivotka Czanik v nateraz poslednom prvoligovom vystúpení strelila štyri góly "Miezen".
"Momentálne ťažko hľadáme slová, ale myslím si, že každý videl, že toto družstvo urobilo všetko pre zotrvanie v I. lige. Sme nesmierne hrdí na tento tím. Na druhej strane zažívame sklamanie zo zostupu, ale v našich plánoch do budúcnosti sme počítali s oboma variantmi," poznamenal po vypadnutí DJK/MJC Jürgen Brech, predstaviteľ vedenia klubu. 
Hádzanárky Trieru v ostatných sezónach už tradične museli bojovať o príslušnosť medzi elitou. Tentoraz bez zdarného konca, keďže ich dva body delili od nezostupovej zóny, a tak opúšťajú najvyššiu súťaž po 15 rokoch. Vrcholom ich účinkovania je majstrovský titul spred 12 rokov. 
Aj keď bez víťaznej rozlúčky, ale s istotou záchrany odchádza z SVG Celle Slovenka Silvia Szücs, ktorá bude v nasledujúcom ročníku nastupovať proti terajším spoluhráčkam už v drese klubu TuS Metzingen. Celle napriek 4 gólom Szücsovej prehralo v záverečnom kole s SG BBM Bietigheim (16:23), ani tento nezdar však už nič nezmenil na tom, že skončilo na 12. priečke, ktorá bola zároveň prvou nezostupovou. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL