Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Barcelona opäť bez zaváhania španielskym šampiónom


26.05.2015


Hádzanári FC Barcelona vyhrali v domácej ligovej súťaži už 61 duelov za sebou


Ďalšia perfektná ligová sezóna v podaní hádzanárov FC Barcelona, ktorí druhýkrát v histórii klubu prešli domácou ligovou súťažou bez jediného zaváhania. Už vlani ešte aj za aktívnej účasti slovenského krídelníka Martina Straňovského absolvovali Katalánci kompletný ročník Ligy Asobal bez jedného zakopnutia. V sezóne 2014/2015 si zopakovali stopercentnú úspešnosť, keď vyhrali všetkých 30 stretnutí najvyššej španielskej súťaže. Barcelončania v záverečnom kole zdolali Ademar León presvedčivo 40:29, čo bol v poradí ich 61. triumf v ligovom zápase za sebou, a v konečnom účtovaní mali v tabuľke komfortný 12-bodový náskok pred Naturhouse La Rioja.
Pre FCB i jeho trénera Xaviho Pascuala je to piaty ligový titul v sérii, takže súčasné družstvo v počte prvenstiev vyrovnalo šnúru piatich majstrovských titulov legendárneho "Dream Teamu" z 90. rokov (1996 - 2000). "Barca" je s 22 korunami španielskeho šampióna suverénne najúspešnejším klubom na domácej ligovej scéne. 
Barcelončania opäť zlepšili sezónny rekord v počte strelených gólov, keď skórovali dovedna 1187-krát (vlani 1146-krát). 
O dominancii Barcelony svedčí aj ďalšia skutočnosť. V uplynulých piatich majstrovských sezónach odohrala 150 ligových súbojov, z ktorých 147 vyhrala. Jej hráči sa víťazne naladili na najbližšiu výzvu v podobe víkendového turnaja Final Four Ligy majstrov v nemeckom Kolíne nad Rýnom. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL