Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Prvá Liptákova nominácia aj so Štochlom a Antlom


26.05.2015


Nový kouč hádzanárov SR nominoval na záver kvalifikácie 18-členný káder


Bez výraznejšieho prekvapenia uzrela svetlo sveta prvá nominácia nového trénera mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska Martina Liptáka. Najpodstatnejšími zmenami oproti nedávnej minulosti je návrat dvoch skúsených opôr Richarda Štochla a Radoslava Antla do národného tímu po jeden a pol roku. Obaja ostrieľaní harcovníci nereprezentovali od domáceho zápasu v I. fáze kvalifikácie MS 2015 s Rumunmi (27:25), po ktorom 11. januára definitívne zhasla v Šali nádej SR na účasť na svetovom šampionáte. Odvtedy ich predchádzajúci kouč Zoltán Heister, ktorý sa rozhodol raziť cestu generačnej výmeny a omladenia, už nepovolal.
Lipták zaradil Štochla, brankára ukrajinského majstra Motora Záporožie, i ľavého krídelníka slovenského šampióna Tatrana Prešov Antla do 18-členného výberu, s ktorým počíta na zostávajúce dva duely nevydarenej kvalifikácie o postup na ME 2016 v Poľsku. Na stretnutia proti Slovincom v prešovskej Tatran handball aréne (v stredu 10. 6. o 17.00 h) a Švédom v Štokholme (v nedeľu 14.06. o 16.15 h) nominoval nový šéf realizačného tímu reprezentácie SR 6 legionárov a 12 hráčov z domácej extraligy. Najpočetnejšie zastúpenie má majstrovský Tatran, z Prešova dostalo pozvánku 7 hráčov. Za povšimunutie stojí, že z tímu vicemajstra HC Sporta Hlohovec, ktorý Lipták vedie na klubovej úrovni, sa v nominácii ocitol iba Ľubomír Ďuriš (dvaja Hlohovčania ešte figurujú medzi náhradníkmi, pozn.). 
Zraz Slovákov, ktorí v 3. kvalifikačnej skupine figurujú po 4. kole bez bodu na poslednom 4. mieste, je v piatok 5. júna popoludní v prešovskom hoteli Dukla. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápasy kvalifikácie ME 2016 proti Slovinsku (10.06.) a Švédsku (14.06.): 
brankári: Richard Štochl (GK Motor Záporožie/Ukr.), Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.) 
pivoti: Michal Kopčo, Andrej Petro (obaja Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica) 
krídla: Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem.), Radoslav Antl, Tomáš Urban (obaja Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek, Lukáš Urban (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany) 

Náhradníci: 
brankár: Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivot: Peter Dudáš (HC Sporta Hlohovec) 
krídlo: Martin Briatka (HK Agro Topoľčany) 
spojky: Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL