Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Popluhárová opúšťa bundesligového šampióna


27.05.2015


Odkedy prišla do klubu Thüringer HC Petra Popluhárová, nemalo Nemecko iného majstra v hádzanej žien


Pre slovenskú hádzanárku Petru Popluhárovú bol sobotňajší zápas proti HC Lipsko, v ktorom Thüringer HC spečatil víťazstvom 35:25 obhajobu ligového titulu, posledným v drese úradujúceho nemeckého šampióna. Dvadsaťšesťročná spojka sa po pauze v minulej sezóne pre materské povinnosti vrátila v aktuálnej na palubovky, hoci len v obmedzenom režime. Rodáčka z Partizánskeho nenastupovala na všetky zápasy, väčšinou bola trénerovi a zároveň životnému partnerovi Herbertovi Müllerovi k dispozícii len v domácich stretnutiach. Keďže je náročné skĺbiť hádzanú, štúdium i starostlivosť o dieťa, nebude pokračovať už na tejto vrcholnej úrovni. Podľa informácií na portáli handball-world.com by však mohla pôsobiť v II. bundeslige. O jej služby majú údajne záujem tretí tím konečnej tabuľky BSV Sachsen Zwickau či nováčik SG 09 Kirchhof, ktorý si postup vybojoval vďaka prvenstvu v III. lige - skupiny Východ.
Petra Popluhárová pôsobila v Thüringer HC od roku 2010, keď sa do Nemecka, kde mala za sebou už angažmán v 1. FC Norimberg (2006 - 2008), vrátila po účinkovaní v HK Slovan Duslo Šaľa. Bola pri všetkých doterajších piatich tituloch THC, hoci v uplynulom ročníku figurovala na súpiske, ale nehrala pre tehotenstvo. Približne rok po narodení syna Christiana sa vrátila na palubovky a od začiatku roka 2015 opäť nastupovala za svoj klub v I. bundeslige i Lige majstrov. 
Z Thüringeru odchádza pätica hráčok, okrem Popluhárovej aj nemecké reprezentantky Nadja Nadgorná (prestupuje do Dortmundu), Franziska Mietznerová (Lipsko), Ukrajinka Julia Snopovová (bývalá hráčka Iuventy Michalovce, pozn.) a Holanďanka Martine Smeetsová (Bietigheim). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL