Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Pezinok chce do extraligy, Nesvady do WHIL nie


28.05.2015


ŠKH Agrokarpaty Pezinok má záujem o návrat do extraligy mužov, ŠŠK CVČ Nesvady-Imeľ si účasť vo WHIL nemôže dovoliť z finančných dôvodov


Uplynulý víkend vyvrcholili aj I. slovenské ligy v hádzanej mužov a žien, ktorých víťazmi sa stali hráči ŠKH Agrokarpaty Pezinok a hráčky juniorského tímu Iuventy Michalovce.
Pezinčania v dlhodobej časti ovládli "západniarsku" A-skupinu I. ligy a potom v súboji o celkové prvenstvo boli úspešnejší v súboji s družstvom z "východniarskej" B-skupiny ŠK Noxwel Sečovce. Po sedemgólovej prehre v Sečovciach (27:34) sa v Pezinku zrodilo víťazstvo domácich o 15 gólov (36:21). Pezinskí hádzanári si vybojovali právo účasť v extralige mužov 2015/2016.  "Chceme sa po ročnej pauze vrátiť do najvyššej slovenskej súťaže. Momentálne usilovne pracujeme na tom, aby sa nám do aktívu klubov a žrebovania nového ročníka podarilo zohnať dostatok finančných prostriedkov. Je to náročné, lebo potrebujeme o 25- až 30-tisíc eur viac ako v I. lige. V extralige sú oveľa vyššie nároky na cestovné i rozhodcov. Zároveň pracujeme aj na hráčskom kádri," uviedol pre agentúru SITA šéf pezinského klubu Milan Šimovič. 
V I. lige žien bolo o víťazkách rozhodnuté už pred záverečným 22. kolom. Stali sa nimi juniorky Iuventy o dva body pred ŠŠK CVČ Nesvady-Imeľ. Michalovčanky však nemôžu využiť právo štartu v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL), keďže sú rezervou úradujúceho šampióna SR. Šancu predstaviť sa v interlige by po nich mali dostať hráčky Nesvád. "Naša odpoveď je rovnaká ako vlani, teda nie. Nezmenili sa ani dôvody. Jednoducho nemáme financie na účinkovanie vo WHIL. To by som musel vyhrať v lotérii, aby sme si to mohli dovoliť," poznamenal tréner ŠŠK CVČ Juraj Miškovič, ktorý zhodné stanovisko prezentoval aj pred rokom, keď jeho zverenky triumfovali v I. lige. V sezóne 2014/2015 sa v interlige predstavilo kvinteto slovenských klubov. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL