Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

V Kolíne o trofej LM mužov, favoritmi Kiel a Barcelona


28.05.2015


Počas víkendu v nemeckom Kolíne turnaj Final Four Ligy majstrov hádzanárov 2014/2015


Tohtosezónne boje v európskych pohárových súťažiach v hádzanej uzavrie počas víkendu turnaj Final Four Ligy majstrov mužov. Na vyvrcholení v nemeckom Kolíne nad Rýnom bude chýbať prekvapujúci víťaz zo sezóny 2013/2014 SG Flensburg-Handewitt. Obhajca lanského prvenstva totiž v aktuálnom ročníku stroskotal už v osemfinále na bundesligovom konkurentovi THW Kiel, vďaka čomu naďalej platí, že od zavedenia súčasného formátu záverečných bojov v sezóne 2009/2010 sa ešte nikomu nepodarilo triumfovať dva roky za sebou. Naopak, prvýkrát sa do semifinále prebojovali všetci štyria víťazi základných skupín. Práve úradujúci nemecký šampión z Kielu by rád odčinil minuloročné finálové zaváhanie a po troch rokoch opäť zasadol na európsky trón. Najskôr si však musí poradiť s maďarským MBK-MVM Veszprém, ktorý chce pretrhnúť trinásťročné čakanie na prienik finále. Kiel a Veszprém sa stretli vo Final Four aj pred rokom a vtedy sa z výhry v semifinále tešili hráči THW. Zaujímavosťou je, že Kielčania ešte nikdy neprehrali so španielskym tímom alebo družstvom koučovaným Španielom na turnaji Final Four. V tohtoročnej edícii majú všetci traja súperi trénerov z krajiny z Pyrenejského polostrova. 
Aj v druhej semifinálovej dvojici je jeden z hlavných uchádzačov o víťaznú trofej v LM. Hádzanárom FC Barcelona to v uplynulých dvoch ročníkoch aj s krídelníkom Martinom Straňovským v kádri nevyšlo a novozámocký odchovanec sa nestal štvrtým Slovákom s prvenstvom v LM či jej predchodcovi EPM. Katalánci skončili druhí a tretí. Teraz opäť túžia po zisku deviateho titulu v najvýznamnejšej európskej pohárovej súťaži. Ak by sa im to podarilo, prerušili by sériu troch triumfov nemeckých klubov za sebou. Ich semifinálovým súperom bude poľský tím KS Vive Tauron Kielce, ktorý sa po dvoch rokoch vrátil medzi kvarteto najlepších v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži mužských klubov. 

V kolínskej LANXESS aréne, ktorá je šiestykrát v rade miestom vyvrcholenia bojov v LM, sú v sobotu 30. 5. na programe semifinálové duely (od 15.15 a 18.00 h). Finále sa bude hrať v nedeľu 31. mája od 18.00 h, ešte predtým príde od 15.15 h na rad súboj o 3. miesto. 

Program turnaja Final Four Ligy majstrov v hádzanej mužov 2014/2015 v nemeckom Kolíne nad Rýnom (30. - 31. 5. 2015): 
sobota 30. 5. 
semifinále: 
15.15 h FC Barcelona (Šp.) - KS Vive Tauron Kielce (Poľ.) 
18.00 h THW Kiel (Nem.) - MKB-MVM Veszprém (Maď.) 
nedeľa 31. 5. 
o 3. miesto: 
15.15 h zdolaní semifinalisti 
finále: 
18.00 h víťazi semifinále 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL