Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v Tatrách v rekondičnom móde


28.05.2015


Slovenské hádzanárky začnú s hernou prípravou od pondelka na sústredení v Piešťanoch


Hádzanárky Slovenska už druhý deň "zarezávajú" na sústredení vo Vysokých Tatrách. Tréner Dušan Poloz napokon privítal v Starom Smokovci všetkých štrnásť pozvaných hráčok. "Okolo nominácie sa vyskytlo množstvo nejasností, bolo to trochu divoké, ale napokon sa vykryštalizovala štrnástka, ktorá je tu. Na budúcotýždňovom pokračovaní prípravy sa k nám pridá ďalších sedem dievčat," povedal na úvod kormidelník SR.
V uplynulých dňoch vyvrcholili, resp. v týchto dňoch ešte len spejú k svojmu záveru ligové súťaže v jednotlivých krajinách, preto nie sú k dispozícii ešte všetky reprezentantky. Tie, ktoré dorazili do Tatier, však majú od samotnej hádzanej ešte pár dní pokoj. "Máme tu rekondičný pobyt. Trénujeme v posilňovni, v telocvični, do soboty nás ešte čaká vysokohorská túra i výbeh. Nebude chýbať ani mimohádzanárska aktivita v Štrbskom Plese. Do kontaktu s loptou sa dievčatá dostanú v rámci kruhového tréningu, ale pôjde len o nejaké cvičenie s prihrávkami," poznamenal Poloz k náplni sústredenia a k jeho začiatku dodal: "V úvode sme si povedali, čo nás v najbližšom čase čaká, a nastavili si program. Mali sme aj slávnostný prípitok v súvislosti so šťastnou udalosťou Lucky Súkenníkovej, ktorú priateľ v nedeľu požiadal bezprostredne po zisku titulu v drese Baníka Most o ruku." 
Hernú a taktickú stránku začnú Slovenky, ktoré 7. a 14. júna čaká kvalifikačný dvojzápas play-off o postup na MS 2015 proti Španielsku, na budúci týždeň. "Záverečné ligové boje sú náročné nielen z fyzickej, ale aj z psychickej stránky. Dievčatá mali hádzanej plné zuby, preto sme najskôr zvolili rekondičný charakter úvodného sústredenia. Od pondelka však budú mať hádzanej dostatok. Na budúci týždeň nás totiž čakajú tri zápasy a šesť či sedem tréningov, čo je dosť náročný program," prezradil Poloz. 
Po pondelkovom (1. 6.) predpoludňajšom zraze v Piešťanoch nastúpia jeho zverenky popoludní v Hlohovci na prípravný duel proti Japonkám. V utorok 2. 6. ich zase v Luhačoviciach otestujú Češky a v nedeľu 7. 6. príde na rad od 15.00 h SELČ v Las Palmas de Gran Canaria prvé stretnutie II. fázy kvalifikácie MS proti úradujúcim vicemajsterkám Európy Španielkam. 


Káder hádzanárok Slovenska na sústredení v Starom Smokovci (27. - 30. 5. 2015): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR) 
krídelníčky: Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL