Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Putera sa teší na I. bundesligu, je to každého sen


29.05.2015


Brankár Miloš Putera bol v Grosswallstadte spokojný, ale neodolal vábeniu nováčika najvyššej nemeckej súťaže hádzanárov


Slovenský hádzanársky reprezentant Miloš Putera utvoril s Mathiasom Lenzom v uplynulých dvoch rokoch jednu z najlepších brankárskych dvojíc v II. bundeslige. Svojimi výkonmi a sympatickým vystupovaním sa stal miláčikom publika v TV Grosswallstadt. Tridsaťtriročný gólman však mení po sezóne dres a vracia sa do najvyššej súťaže, keď prijal ponuku už istého druholigového víťaza SC DHfK Lipsko. Voľba nováčika medzi elitou nebola rozhodnutím proti Grosswallstadtu. "Cítil som sa tu veľmi príjemne. Dva roky v Grosswallstadte boli super, dostal som veľa príležitostí chytať, spoznal skvelých ľudí a našiel aj veľa priateľov. Jedinou čiernou škvrnou je, že sa nám nepodarilo postúpiť do I. bundesligy," vyjadril sa Putera, ktorý predstaviteľom TVG v predchádzajúcich dňoch oznámil, že nepredĺži kontrakt.
Lákadlu elitnej súťaže sa dalo odolať len ťažko. "Prvá bundesliga bol dôvod môjho prestupu do Lipska, s ktorým si teraz môžem opäť zahrať v najkvalitnejšej lige na svete. To je sen každého hádzanára. Lipsko sa mi ako mesto páči a klub má ako nováčik veľký potenciál," citovali nemecké médiá lúčiaceho sa Puteru, ktorý sa chce s DHfK udržať medzi elitou: "Ešte predtým však chcem získať čo najviac bodov s Grosswallstadtom. Dúfam, že čoskoro sa opäť uvidíme v I. lige. Zároveň sa chcem poďakovať spoluhráčom, trénerom, funkcionárom, fanúšikom a všetkým ľuďom patriacim do rodiny TVG za dva skvelé roky." 
Na oplátku vyjadrili vďaku za odvedené služby aj predstavitelia grosswallstadtského klubu. "V časoch hospodárskej neistoty sme nedokázali Milošovi preukázať perspektívu. Z tohto pohľadu je jeho rozhodnutie pre prestup do I. ligy logické a my ho v plnej miere akceptujeme. Napriek tomu je nám ľúto, že sa musíme rozlúčiť s takým výborným človekom. Ďakujeme mu za príkladný prístup a želáme mu všetko dobré do budúcnosti," povedal športový šéf TVG Andreas Klein. 
Putera podpísal s SC DHfK Lipsko ročný kontrakt s opciou na predĺženie spolupráce. "Má charakter, je to tímový hráč, ale dokáže aj sám rozhodovať zápasy," vyhlásil šéftréner nového zamestnávateľa Christian Prokop na adresu sympatického Slováka. Z jeho cenných skúseností, piatich sezón odchytaných v I. a štyroch v II. bundeslige, môže ťažiť aj jeho nový brankársky kolega Felix Storbeck. "Teším sa na vzájomnú spoluprácu. Verím, že budeme medzi troma žrďami tvoriť kvalitnú dvojicu," dodal Putera. 
Reprezentant SR prišiel do Grosswallstadtu v júli 2013 z prvoligového HBW Balingen-Weilstetten, podpísal kontrakt na dva roky. TV práve pred sezónou 2013/2014 klesol do II. bundesligy. V tej teraz figuruje dve kolá pred koncom na šiestej priečke o sedem bodov za postupom, Lipsko vedie o sedem bodov a nad čiarou je o nepreklenuteľných desať bodov. 
Miloš Putera v minulosti chytal aj za HK Trnava, ŠKP Bratislava, HC OKD Baník Karviná, Wilhelmshavener HV, SV Post Schwerin, TuS N-Lübbecke a TV 05/07 Hüttenberg. V drese národného tímu Slovenska bol účastníkom ME 2012. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL