Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Slovinci na Slovensko už s trénerom Vujovičom


29.05.2015


Hádzanárov Slovinska povedie Veselin Vujovič


Nielen slovenská hádzanárska reprezentácia mužov vymenila pred záverečnou tretinou bojov v II. fáze kvalifikácie ME 2016 svojho trénera, ale aj ďalší účastník 3. skupiny - Slovinsko. Na Slovensku Martin Lipták nahradil po neúspešných výsledkoch a strate šance postúpiť Zoltána Heistera, v slovinskom družstve Srb Veselin Vujovič vymenil Borisa Deniča, ktorý odstúpil po štyroch vydarených rokoch s cieľom, aby talentovaní hráči národného tímu dostali nový impulz a energiu.
„Slovinsko môže na vrcholných podujatiach získavať medaily,“ vyhlásil Vujovič, bývalý skvelý hádzanár a na klubovej úrovni tréner chorvátskeho klubu PPD Záhreb. „Naším cieľom je prebojovať sa na olympijské hry 2016 v brazílskom Riu de Janeiro,“ jasne definoval cieľ pre nového šéfa realizačného tímu prezident Slovinského hádzanárskeho zväzu Franjo Bobinac. Päťdesiatštyriročný Vujovič podpísal kontrakt do roku 2018, jeho asistentom bude Uroš Šerbec. 
Práve Slovinci, ktorým už len krôčik chýba k vybojovaniu si miestenky na kontinentálny šampionát v Poľsku, budú najbližším súperom Slovákov. V prešovskej Tatran handball aréne to v stredu 10. júna 2015 o 17.00 h bude dvojitá kvalifikačná trénerská premiéra: na slovenskej lavičke pre Liptáka a na slovinskej pre Vujoviča, v ktorého v prvej 21-člennej širšej nominácii na duely proti SR a Lotyšsku chýba z osobných dôvodov najväčšia hviezda tímu a kanonier Dragan Gajič. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL