Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Lukačínov návrat do Šale, Petrikovič asistentom


29.05.2015


Michal Lukačín sa vracia z Nemecka


Nenaplnené ambície družstva žien v uplynulej hádzanárskej sezóne prinútili vedenie HK Slovan Duslo Šaľa k zmene na trénerskom poste. Zverenky trénera Rudolfa Petrikoviča si v národnom play-off vybojovali len bronzové medaily, a tak doterajší kouč končí vo funkcii. Na pozíciu kormidelníka Šalianok sa po troch rokoch vracia Michal Lukačín.
"Nepodarilo sa nám skončiť v súťaži podľa predstáv. Chceli sme postúpiť do finále a zabojovať o zlato. Neboli výsledky, a tak sme po dvoch rokoch pristúpili k zmene. Petrikovič bude naďalej pôsobiť v tíme, vráti sa na post asistenta a vedúceho družstva, čo robil aj v minulosti. Navyše má v našom klube pod palcom mládežnícke družstvá," informoval sekretár HK Slovan Duslo Ladislav Kovács, ktorý k novému šéfovi realizačného tímu dodal: "Uvažovali sme o viacerých kandidátoch, ale napokon sme sa rozhodli pre Lukačína, ktorého schopnosti poznáme. Je to pracovitý kouč. Dĺžka zmluvy je ešte predmetom rokovaní." 
Michal Lukačín pôsobil v Šali v sezónach 2010/11 a 2011/12, keď so svojimi zverenkami získal vicemajstrovský titul. Potom odišiel do Nemecka, kde do januára 2014 viedol hádzanárky druholigového SV Union Halle-Neustadt. Na prelome novembra a decembra 2014 bol na spadnutie jeho angažmán v Bemacu Prešov, ale napokon dal pred nováčikom WHIL prednosť ponuke pomôcť mužom SG Spergau v štvrtej najvyššej nemeckej súťaži. Štyridsaťdvaročný kormidelník v minulosti úspešne pôsobil v Michalovciach, Veselí nad Moravou, Trieri či Šali. 
Zmeny sa udejú aj v šalianskom kádri. V tíme končí Dominika Kodajová, otázne je zotrvanie Sofie Demajovej, Martiny Tulipánovej, reprezentantku Réku Bízikovú láka maďarský Mosonmagyaróvár a určité ponuky avizovala aj jej sestra Boglárka Bíziková. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL