Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

T. Paul prestupuje do Balmazújvárosu


01.06.2015


Teodor Paul bude v sezóne 2015/2016 spoluhráčom Jozefa Hantáka


Druhú slovenskú posilu predstavil maďarský prvoligový hádzanársky klub Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK. Po ľavej spojke Jozefovi Hantákovi si jeho dres oblečie aj brankár Teodor Paul, ktorý prestupuje z Grundfos Tatabánya KC. Reprezentačný gólman SR sa s novým zamestnávateľom dohodol na ročnej zmluve. Paul nedávno pomohol Tatabányi, kde strávil dve sezóny, k zisku bronzu v ročníku 2014/2015. Rozlúčil sa skvelými výkonmi, dokonca sa v súbojoch o 3. miesto zapísal aj do streleckej listiny. Jeho meno figurovalo v klubových plánoch Grundfosu aj do budúcnosti, keď mal utvoriť dvojicu s Radem Mijatovičom z Csurgói KK, ale s vedením Tatabánye sa nedohodol na podmienkach predĺženia spolupráce. O 28-ročného brankára bol záujem aj v zahraničí (i z klubu účinkujúcom v LM), ale z niekoľkých ponúk si vybral tú z Balmazújvárosu, ktorá bola preňho najvýhodnejšia z viacerých stránok. 
Tím Kőnig-Trade skončil ako v uplynulej edícii najvyššej maďarskej súťaži na zostupovej 11. priečke (o skóre za PLER-om Budapešť), ale keďže sa liga rozširuje, bude môcť naďalej účinkovať medzi elitou. Jeho ambície však budú siahať vyššie, veď okrem Paula či Hantáka angažoval aj bývalého srbského hráča špičkového Szegedu Marinka Kekezoviča, v minulosti najlepšieho strelca maďarskej ligy Gábora Oláha. 
Teodor Paul je košický odchovanec, ale jeho doterajšia kariéra je spätá predovšetkým s pôsobením v maďarských kluboch: PLER KC Budapešť (2008/09 - 2009/10, Celebi-FTC Budapešť (2010/2011), Csurgói KK (2011/12), FTC-PLER Budapešť (2012/2013), Grundfos Tatabánya KC (2013/14 - 2014/15). V roku 2010 sa stal hráčom úradujúceho šampióna MKB Veszprém KC, ale zaň nechytal, keďže ten ho postupne uvoľňoval na hosťovania do spomenutých klubov. 
Paul patrí už niekoľko rokov do mužskej reprezentácie SR, v drese ktorej štartoval aj na majstrovstvách sveta. Na budúci týždeň ho čakajú s kolegami z národného tímu zápasy kvalifikácie ME 2016 proti Slovinsku a Švédsku. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL