Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Slovenkám stačil len 1 tréning a proti Japonkám im to išlo


02.06.2015


Bízikovú rýchlosť Japoniek neprekvapila, Rebičová sa postupne vracia späť do niekdajšej formy


Slovenské hádzanárske reprezentantky sa zišli v pondelok v Piešťanoch na ďalšom sústredení pred blížiacou sa II. fázou kvalifikácie MS 2015 proti Španielsku. Hernú fázu prípravy začali medzištátnym prípravným zápasom v Hlohovci proti Japonkám, nad ktorými v pondelok zvíťazili 28:23 (14:14). "Vyskúšali sme si nejaké novinky, ako aj hru bez brankárky, ktorú sme hrali inak ako v minulosti a dnes nám to pomohlo rozhodnúť duel. Práve z týchto akcií sme v postupnom útoku dali štyri góly a súperovi odskočili. Pozitívne je, že nám to takto fungovalo už po jednom tréningu. Ďalej to však budeme zdokonaľovať, ako aj oslabenia a presilovky," uviedol tréner slovenského národného tímu Dušan Poloz. 
Najlepšou strelkyňou v hale na Zábraní bola Réka Bíziková. Krídelníčka HK Slovan Duslo Šaľa sa prezentovala chladnokrvným zakončením a japonské konto zaťažila šiestimi gólmi. "Súperky boli veľmi rýchle, v tomto smere potvrdili povesť, ktorá ich sprevádza ohľadom rýchlosti práce nôh. Mali sme čo robiť pri ich naháňaní. Na tréningu pred zápasom sme si prešli kombinácie a lepšie nám to fungovalo v druhom polčase, v ktorom sme hrali podstatne lepšie. Môžem povedať, že sa mi proti Japonkám darilo a strelené góly ma potešili,“ povedala R. Bíziková. 
Späť v reprezentácii je Marianna Rebičová. Spojka michalovskej Iuventy, ktorá si vážne zranila koleno v závere sezóny 2013/2014 a pre dlhodobú vynútenú absenciu prišla aj o účasť na ME 2014, predviedla v pondelok aj svoje strelecké schopnosti. Skórovala štyrikrát. "Ešte si nemyslím, že som v starej dobrej forme. Herná pohoda sa mi postupne vracia, ale ešte to nie to, čo bolo predtým. Verím si však, takže dúfam, že už čoskoro sa dostanem na predchádzajúcu výkonnostnú úroveň," poznamenala Rebičová. 
Na Slovenky čakala v utorok druhá previerka, v Luhačoviciach nastúpili proti Češkám. Derby bude malo špecifický náboj aj pre českého kormidelníka v slovenských službách Dušana Poloza. "Proti Češkám musím vyhrať, teda chcel by som,“ s úsmevom skonštatoval kormidelník SR ešte pred duleom, v ktorý trochu obmenil zostavu. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL