Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Štochl s Motorom Záporožie opäť majstrom


04.06.2015


GK Motor Záporožie má ukrajinské "double"


Hádzanári GK Motor Záporožie síce nezopakovali kúsok z uplynulého ligového ročníka, keď dokráčali k zisku ukrajinského titulu bez jediného zaváhania, ale opäť majú za sebou úspešnú sezónu. Tá vyvrcholila v ich podaní uplynulý týždeň ziskom majstrovskej trofeje, z ktorej sa opäť teší aj slovenský brankár Richard Štochl. Obhajca lanského prvenstva spečatil korunováciu za šampióna víťazstvom v záverečnom kole nad mestským rivalom a zároveň najväčším konkurentom ZTR Záporožie 31:27 (14:15). Po dvojbodovom zisku z derby mali hráči Motora v konečnom poradí ukrajinskej ligy na konte 38 bodov (rozdiel v skóre +272) a štvorbodový náskok pred ZTR. O dominancii staronového šampióna svedčí aj skutočnosť, že z 20 duelov najvyššej domácej súťaže prehral jediný - 17. decembra 2014 so ZTR (23:27). Práve táto prehra stála vtedy miesto kouča Sergeja
GK Motor Záporožie získal v sezóne 2014/2015 "double", keďže sa stal aj víťazom Ukrajinského pohára. Podľa predstáv mu nevyšla len Liga majstrov, v ktorej zostal tesne pred bránami osemfinále a nezopakoval lanský postup medzi elitnú šestnástku tímov. Majstrom Ukrajiny je tretíkrát v histórii (2013, 2014, 2015). K dvom z troch klubových titulov šampióna prispela aj slovenská brankárska opora. Ak by v záporožskom klube Štochl zotrval aj naďalej, o rok môže pridať tretí a zavŕšiť svoj majstrovský hetrik. Zaujímavosťou je, že 39-ročný michalovský rodák v troch ostatných sezónach okúsil na ligovej úrovni len jediný raz chuť prehry. V dvoch predchádzajúcich ročníkoch totiž najskôr v ruskom klube Čechovskí Medvedi a potom aj vo svojej premiérovej sezóne v Motore Záporožie mal čistý štít. 
Richard Štochl, ktorý je majstrom piatich krajín (Slovensko, Slovinsko, Francúzsko, Rusko, Ukrajina), však ešte nemá po sezóne, keďže ho na budúci týždeň čakajú povinnosti v slovenskej reprezentácii. Po zmene trénera absolvuje návrat do národného tímu v kvalifikačných zápasoch proti Slovinsku (10. 6. v Prešove) a Švédsku (14. 6. v Štokholme). 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL