Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Španielska nominácia proti SR s jednou debutantkou


05.06.2015


Hádzanárky Španielska majú v kádri desať legionárok


Hádzanárky Španielska, ktoré budú súperkami slovenských reprezentantiek v dvojzápase (play-off) o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Dánsku, sa presunuli do Las Palmas de Gran Canaria. Úradujúce vicemajsterky Európy sa od štvrtka budú pripravovať už v dejisku nedeľňajšieho prvého stretnutia so začiatkom o 15.00 h SELČ, ktoré budú rozhodovať Maďari Miklós Andorka a Róbert Hucker. V nominácii trénera Jorgeho Dueňasa je 17 hráčok, z toho desať legionárok z Francúzska, Maďarska a Rumunska. Najpočetnejšie zastúpenie má z domácich klubov Bera Bera, ktorý "dodal" štyri hráčky takisto ako čerstvý majster krajiny "galského kohúta" Fleury Loiret HB.

Najskúsenejšou hráčkou v španielskom výbere je podľa počtu štartov spojka Marta Manguéová, ktorá za národný tím nastúpila 264-krát a na konte má takmer tisícku gólov (949). Jedinou debutantkou je brazílska rodáčka Darly Zoqbiová de Paulová. Tridsaťdvaročná brankárka, ktorá doviedla Fleury Loiret HB k majstrovskému titulu, má však na konte 150 štartov za Brazíliu. Španielsko disponuje veľmi skúsenou brankárskou dvojicou, keďže jednotkou medzi tromi žrďami je 36-ročná Silvia Navarrová (BM. Remundas). V kádri je aj Portugalčanka so španielskym občianstvom Alexandrina Cabralová-Barbosová, bývalá spoluhráčka Sloveniek Lýdie Jakubisovej a Petry Popluhárovej v nemeckom Thüringeri HC. 

Slovenská výprava odcestuje na Kanárske ostrovy v sobotu skoro ráno. 

Nominácia Španielska na II. fázu kvalifikácie MS 2015 proti Slovensku: 
brankárky: Silvia Navarrová (BM. Remundas I.G.C.), Darly Zoqbiová de Paulová (Fleury Loiret HB/Fr.), Ana Tempranová (Bera Bera) 
hráčky: Carmen Martínová (CSM Bukurešť/Rum.), Jessica Alonsová (Havre AC HB/Fr.), Elisabeth Pinedová (Bera Bera), Maria Núnezová (Bera Bera), Patricia Elorzová (Bera Bera), Beatriz Fernándezová (Fleury Loiret HB/Fr.), Elisabet Chávezová (OGC Nice HB/Fr.), Lara Gonzálezová (Metz Handball/Fr.), Alexandrina Cabralová-Barbosová (Fleury Loiret /Fr.), Marta Manguéová (Fleury Loiret/Fr.), Nerea Penová (FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť/Maď.), Macarena Aguilarová (Györi Audi ETO KC/Maď.), Naiara Egozkueová (BM. Atletico Guardes), Almudena Rodríguezová (BM. Remudas I.G.C.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL