Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

WHIL chce hrať 13 tímov, rozhodnutie na exekutíve ČSH


05.06.2015


Zo Slovenska záujem pätice, z Česka až osmička klubov


Spoločná slovensko-česká súťaž v hádzanej žien 2015/2016 bude mať dvanásť alebo trinásť účastníkov. Do 14. ročníka sa prihlásilo päť slovenských a osem českých klubov. "Do konca mája podalo prihlášku a zaplatilo súťažný vklad dovedna trinásť tímov. Slovenským zväzom hádzanej máme potvrdenú totožnú päticu účastníkov ako v uplynulej sezóne. Z českých zástupcov chce hrať interligu osmička družstiev vrátane Sokola Písek, ktorý skončil na zostupovej pozícii, ako aj s právom postupu disponujúceho víťaza I. ligy HC Plzeň," informoval riaditeľ WHIL Jiří Konečný.
Definitívne rozhodnutie o počte účastníkov je na exekutíve Českého zväzu hádzanej (ČSH), keďže podľa zmluvy jednotlivé zväzy oboch krajín nominujú tímy do WHIL. "Zrejme nikto nebude spochybňovať účasť Plzne, ktorá vyhrala I. českú ligy a chce účinkovať v interlige. Predmetom rozhodovania bude účasť Písku, ktorý by napriek zostupovému umiestneniu rád pokračoval v súťaži. Ide o dôležitý verdikt, keďže v prípade zotrvania Písku by WHIL hral nepárny počet tímov. Znamenalo by to, že v každom kole by mal niekto voľno, každé z družstiev by odohralo 24 stretnutí, teda o dve viac ako v sezóne 2014/2015. Pri trinástich účastníkoch to predstavuje 26 kôl, v porovnaní s uplynulým ročníkom o štyri viac, na ktoré treba nájsť v kalendári termíny," dodal Konečný. 
Žreb nového ročníka bude na schôdzke predstaviteľov klubov i oboch národných zväzov, ktorá sa uskutoční v utorok 16. júna popoludní v Brne. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL