Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Zlín bez Túrociovej, Sabadka i Tóthová s Drotárovou zostávajú


05.06.2015


Kouč hádzanárok Zlína Peter Sabadka je presvedčený, že jeho družstvo má na medailovú pozíciu


Hádzanárkam HC Zlín sa v uplynulej sezóne nepodarilo postúpiť do semifinále národného play-off a v konečnom poradí v rámci ČR obsadili piatu priečku. Napriek tomu sa v interligovom družstve neudejú radikálne zmeny, pokračovať bude slovenský tréner Peter Sabadka i väčšina hráčok z kádra vrátanie Sloveniek Alžbety Tóthovej a Zuzany Drotárovej. "Obe slovenské opory zostávajú. Od Tóthovej i Drotárovej však čakáme v ďalšom ročníku viac," citoval zlinsky.denik.cz členku výkonného výboru zlínskeho klubu Danielu Sobieskú.
Na odchode je len slovenská brankárka Martina Túrociová. "Po zranení kolena ju čaká plastika, preto sa obzeráme po doplnení kádra aj na brankárskom poste," poznamenal Sabadka, ktorý v nasledujúcej sezóne naplní tretí rok svojho kontraktu. "Sme dohodnutí na mojom pokračovaní vo funkcii. Všetci veríme, že nasledujúci ročník by sme nemuseli atakovať len postupové priečky do play-off, ale aj tie medailové. Cítim, že tento tím má na to." 
Zverenkám Petra Sabadku tesne ušla účasť medzi kvartetom najlepších v poradí českých klubov. "K možnosti bojovať o medailové pozície nám nechýbal len bod, ale jeden gól. A to opakovane v niekoľkých zápasoch. Z tohto pohľadu to bola neúspešná sezóna. Som však presvedčený, že keby sme sa dostali do play-off, vybojovali by sme si medailu," tvrdil pre zlinsky.denik.cz 41-ročný slovenský kormidelník. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL