Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Do Španielska bez kvarteta


06.06.2015


Tréner SR Dušan Poloz zúžil nomináciu na prvý zápas kvalifikácie MS o štvoricu Szücs, Szarková, Tomášechová a Rechtorisová


Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz zúžil nomináciu na prvý zápas II. fázy kvalifikácie (play-off) o postup na majstrovstvá sveta 2015 proti Španielsku, ktorý odohrajú jeho zverenky v nedeľu 7. júna v Las Palmas. Kouč SR musel v piatok oznámiť štvorici hráčok zo širšieho 20-členného kádra, že nepocestujú na Kanárske ostrovy. Čierny Peter napokon zostal dvojici krídelníčok z českého klubu DHC Sokol Poruba Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová a spojkám Silvii Szücsovej (SVG Celle/Nem.) a Simone Szarkovej (DHK Baník Most/ČR). "V hre bolo viacero variantov, s kolegami sme riešili niekoľko možností. Nemal som od začiatku jasno v tom, že to budú dve krídelníčky a dve spojky. Možno je absencia Szarkovej prekvapujúca, naše rozhodnutie nebolo o výkonnosti, ale o kreativite nášho tímu. Tým, že sa do družstva vrátila Marianna Rebičová, tak sa nám otvárajú ďalšie možnosti. Je potešujúce, že si môžeme vyberať z toľkých spojok," poznamenal hlavný kormidelník D. Poloz, ktorý po piatkovom predpoludňajšom tréningu v Piešťanoch k nálade v družstve dodal: "Vlani vyžaroval z dievčat strach a neistota, teraz to u nich nevidím. Myslím si, že v tomto smere nastal posun. Na zápas sa tešia a idú sa pobiť o výzvu v podobe postupu na majstrovstvá sveta." 


Nominácia hádzanárok Slovenska na kvalifikačný zápas (play-off) o postup na MS 2015 proti Španielsku (7. júna v Las Palmas): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Marianna Rebičová (obe Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL