Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Školková na zraz reprezentácie bez balvanu,Dijon sa zachránil


06.06.2015


Na najvyššiu francúzsku súťaž hádzanárok sa môže tešiť aj Dominika Horňáková


V dobrej nálade prišla na tohtotýždňový zraz reprezentácie hádzanárok Slovenska Martina Školková. Hoci už sedela v hľadisku haly na Zábraní, jedna z opôr tímu chýbala v pondelkovom medzištátnom priateľskom zápase v Hlohovci proti Japonsku (28:23), keďže ešte počas víkendu mala klubové povinnosti vo Francúzsku. Jej Cercle Dijon Bourgogne zakončil sezónu v sobotu veľmi dôležitým víťazstvom na pôde Union Mios Biganos-Bégles 26:25 (12:13), ktorým si zaistil udržanie medzi elitou. "Všetkým nám spadol balvan zo srdca. Po našom triumfe sme pociťovali veľkú úľavu, aj keď my sme stále verili, že nevypadneme. Toto družstvo si nezaslúžilo zostup, ale v každom zápase sme nechali na palubovke kus srdca. Zdobila nás veľká bojovnosť, ktorá je našou devízou a opäť sa nám vyplatila," uviedla M. Školková. 
Dijon ako nováčik v základnej časti najvyššej francúzskej súťaže obsadil predposlednú 9. priečku s bilanciou 4 víťazstvá - 2 remízy - 12 prehier, a tak musel v ďalšej časti sezóny bojovať o udržanie v skupine o 7. - 10. miesto. "Tento rok bolo play-down skutočne napínavé až do konca. My sme doň vstupovali s dvoma bonifikačnými bodmi a potom sme zo 6 duelov tri vyhrali a tri prehrali, čo nám napokon stačilo na záchranu," pokračovala univerzálna slovenská spojka. CDB mal pred záverečným kolom jednobodový náskok pred Havre Athletic Club Handball, ale cestoval na pôdu víťaza Vyzývacieho pohára 2014/2015 Union Mios Biganos-Bégles, kým jeho konkurent privítal Toulon Saint-Cyr Var Handball. "Bolo to buď - alebo. Nechceli sme nechávať rozhodnutie na posledný zápas, ale napokon to tak vyšlo. Nevstúpili sme dobre do stretnutia, ale v druhom polčase sme sa dokázali dostať do vedenia a udržali sme si ho až do konca," poznamenala M. Školková, ktorá prispela k dôležitej výhre štyrmi gólmi. 
So spoluhráčkami využili skutočnosť, že mali osud vo vlastných rukách, pričom si uvedomovali, že v konečnom účtovaní potrebujú mať na uchovanie prvoligovej príslušnosti viac bodov ako ich konkurent: "Nesledovali sme súboj v Le Havre, ktorý sa hral v rovnakom čase. Sústredili sme sa samy na seba. Až na konci, kedže Le Havre skončilo o pár minút skôr, sme vedeli o jeho prehre. To už celé družstvo dohrávalo so slzami v očiach, že sme to dokázali a zostaneme všetky spolu," prezradila rodáčka z Partizánskeho.
Víťazstvo Dijonu potešilo aj Školkovej spoluhráčku z reprezentácie SR Dominiku Horňákovú. Michalovská pivotka sa vďaka konečnej 9. pozícii (o tri body pred Le Havre) svojho nového zamestnávateľa môže v nadchádzajúcom ročníku tešiť na najvyššiu francúzsku súťaž. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL