Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

V Prešove zatiaľ bez legionárov z Nemecka, Szücs je zranený


06.06.2015


Liptákovci od piatka na zoznamovacom večierku, kde budú kuť taktiku na zostávajúce dva zápasy kvalifikácie ME 2016


Na piatkové popoludnie mala slovenská reprezentácia v hádzanej mužov naplánovaný prvý zraz pod vedením nového kouča Martina Liptáka. Ten v prešovskom hoteli Dukla nemohol očakávať kompletný káder. Z 18-člennej nominácie mu vypadol na poste spojky hrajúci Csaba Szücs ml. z TSV Hannover-Burgdorf. "Volal mi, že sa zranil v stredajšom ligovom zápase s Kielom (bol v ňom so 6 gólmi najlepším strelcom, pozn.), bol aj v nemocnici, ale presnú diagnózu zatiaľ nepoznám. Určite však nebude teraz za nás hrať. Uvidíme, v akom stave prídu ostatní hráči. Potom sa rozhodnem, či zavoláme niekoho z náhradníkov," povedal  nástupca Zoltána Heistera. V úvodných dňoch prípravy na budúcotýždňové stretnutia kvalifikácie ME 2016 nemôže kormidelník SR počítať ani s legionármi z Nemecka, ktorí majú ešte ligové povinnosti v bundeslige. "Miloš Putera, Maťo Straňovský a Paťo Hruščák sa k nám pripoja v nedeľu večer. Ďalší chalani by mali doraziť už v piatok," doplnil základné informácie Lipták, ktorý prvé sústredenie nazval aj zoznamovacím večierkom. "Budeme sa venovať len taktickým veciam a regenerácii, keďže je už koniec sezóny. Zároveň však budeme hovoriť aj o tom, ako a čo by sme chceli hrať v nasledujúcej kvalifikácii," doplnil 51-ročný Košičan, ktorý chce aj pozdvihnúť atmosféru v národnom tíme a vrátiť ho na pozície z nedávnej úspešnej minulosti. Slovenskí hádzanári nastúpia v rámci zostávajúcich bojov v 3. kvalifikačnej skupine, v ktorej sú už bez šance na postup na ME v Poľsku, v stredu 10. 6. o 17.00 h proti Slovincom v prešovskej Tatran handball aréne a so Švédmi si zmerajú sily v Štokholme v nedeľu 14. 6. o 16.15 h.

Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápasy kvalifikácie ME 2016 proti Slovinsku (10. 6.) a Švédsku (14.06.):
brankári: Richard Štochl (GK Motor Záporožie/Ukr.), Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec)
pivoti: Michal Kopčo, Andrej Petro (obaja Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK Považská
Bystrica)
krídla: Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem.), Radoslav Antl, Tomáš Urban (obaja Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)
spojky: Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek, Lukáš Urban (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik, Martin Briatka (HK Agro Topoľčany), Gabriel Vadkerti




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL