Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Nádej na prekvapenie vydržala v Las Palmas len polčas


07.06.2015


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR): "Klobúk dole pred babami, bojovali a vrátili sa do zápasu. Snahu im nemôžem uprieť, ale na tejto úrovni vydržať celý duel je veľmi náročné"


Vyše dve tisícky divákov v hale Centro Insular de Deportes de Gran Canari Centro Insular de Deportes de Gran Canaria v Las Palmas pred zápasom hádzanárok Španielska a Slovenska naladili rytmy tanečných hitov, ale v úvode prvého duelu II. fázy kvalifikácie o postup na MS 2015 muselo byť publikum zaskočené, že ich reprezentantky sa nedokázali odpútať od súperiek. Naopak, vo vedení boli prevažne zverenky trénera Dušana Poloza. Tie v 11. min vyhrávali 8:6 a ešte v 27. min držali vďaka dobrej a účinnej hre nerozhodný stav 10:10. Potom sa výkonnostne akoby zasekli, za desať minút strelili len dva góly, po zmene strán sa prvýkrát presadili až v 37. min. Napokon si z Kanárskych ostrovov odnášajú do budúcotýždňovej odvety prehru 19:25. "Mali sme vynikajúci prvý polčas, ale na tejto úrovni dokážeme s najlepšími tímami vydržať hrať vyrovnane 30 - 40 minút. Potom nám už chýbajú skúsenosti z európskych pohárov a iných náročných duelov, a to sa prejaví. Aj dnes sme mali hluchý úsek na začiatku druhého polčasu, sedem - osem minút sme boli bez gólu, čo súper využil a utvorili si päťgólový náskok. Potom sme rozdiel sťahovali. Škoda v závere troch nepremenených trhákov, výsledok 25:22 by ideálne svedčal tomuto duelu. Klobúk dole však pred babami, bojovali a vrátili sa do zápasu. Snahu im nemôžem uprieť, ale na tejto úrovni je to veľmi náročné," povedal kouč SR D. Poloz.  
Po zmene strán sa Slovenky ťažšie presadzovali, domáca brankárka Silvia Navarrová bola pre ne veľkou prekážkou. "Nepremieňali sme šance a to sa už potom ťažko otáča vývoj proti súperovi kvalít Španielska, lebo aj psychika ide dole, ale stále sme verili, že to pôjde," poznamenala pivotka Dominika Horňáková.  
Príčiny problémov v ofenzíve poodhalila krídelníčka Lucia Súkenníková: "Mám pocit, akoby súperky lepšie prečítali náš systém. My sme však zakončovali z nepripravených pozícií, strieľali do trojblokov, nepočkali sme si na správnu šancu. Ani za nepriaznivého stavu sme sa nevzdávali, bojovali až do konca a napokon uhrali výsledok, ktorý je ešte hrateľný." 
Najvýraznejší rozdiel svietil na ukazovateli skóre v 51. min, keď vicemajsterky Európy vyhrávali 25:16. V zostávajúcom čase skórovali už len Slovenky, ktoré sa presadili ešte trikrát, z toho Petra Beňušková dvakrát úspešne realizovala pokutový hod. Napokon bola z toho šesťgólová prehra. "V odvete s tým mankom budeme musieť niečo urobiť, nič iné nám nezostáva. Nemáme inú možnosť. Prehrať o deväť gólov by bolo podstatne horšie," poznamenala ľaváčka Tetyana Trehubová a k dianiu na palubovke v II. polčase dodala: "Španielky lepšie bránili. Nám aj niektoré akcie pekne vyšli, ale neskončili sa gólmi. S takým súperom ako Španielsko si nemôžeme dovoliť nepremieňať príležitosti. Súperky našu každú chybu potrestali."  



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL