Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Reprezentanti SR vnímajú Liptákov príchod pozitívne


09.06.2015


Radoslav Antl (krídelník hádzanárov SR): "Lipták je najlepší tréner na Slovensku, tento post si zaslúži"


V hádzanárskej reprezentácii mužov Slovenska sa v máji udiala zmena na trénerskom poste, keď po rezignácii Zoltána Heistera nastúpil Martin Lipták. Príchod 51-ročného Košičana, ktorý na klubovej úrovni aktuálne pôsobí v HC Sporta Hlohovec, pozitívne vnímajú aj samotní hráči. "Ja som s Liptákom spolupracoval ešte v Nových Zámkoch pred mojím odchodom do cudziny. Ani v minulosti som nemal problémy so žiadnymi trénermi. Som rád, že ku kormidlu prišiel kouč, ktorý pôsobil aj v zahraničí. Po pondelkovej debate s ním už poznám jeho predstavy. Mne je jedno, na aký post ma postaví. Do reprezentácie som prišiel s veľkou chuťou, som rád, že si opäť zahrám s chalanmi," vyjadril sa na prešovskom sústredení Martin Straňovský. 
Nového kouča dobre pozná aj Ľubomír Ďuriš. "Pre mňa je jeho angažovanie za šéfa realizačného tímu v reprezentácii zaujímavé aj z toho pohľadu, že ma vedie tiež na klubovej úrovni. Má svoj štýl trénovania, ja som sa jeho príchodu potešil," skonštatovala stredná spojka Sporty Hlohovec. 
Ďalšou podstatnou zmenou je návrat dvojice skúsených matadorov - brankára Richard Štochla a krídelníka Radoslava Antla do národného tímu. Obaja privítali Liptákovo vymenovanie do funkcie. "S Martinom Liptákom som pracoval už na klubovej úrovni, má svoju trénerskú filozofiu i systém. Myslím si, že môže pomôcť," poznamenal Štochl, ktorého potešila pozvánka do tímu. Na zraz do Prešova prišiel, hoci v stredu v kvalifikácii proti Slovincom zrejme nenastúpi. 
"Lipták je najlepší tréner na Slovensku, tento post si zaslúži," vyhlásil Antl, ktorý sa aj pre Heisterovu snahu o omladenie tímu nedostával od januára 2014 do nominácie: "Vždy som s radosťou chodil do reprezentácie. Aj teraz som rád, že môžem byť tu. V stredu na domácej prešovskej palubovke so Slovinskom to bude pre mňa emotívnejšie a zároveň zaväzujúce. Nechcem sklamať seba a ani divákov." 

Antl sa teší, že sa opäť zišiel v reprezentácii aj s "parťákom" Štochlom: "Rišo je stálica, zaslúžil si byť v národnom tíme aj predtým. Tešíme sa, že sme sa znovu stretli. Máme novú víziu i ciele. Chceme napraviť to, čo sa v minulosti nepodarilo." 

Návrat dua Antl - Štochl privítal aj Ďuriš: "Sú to starší skúsení hráči, od ktorých sa máme čo učiť a môžu nám len pomôcť." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL